petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Lajoviću top 10 pobeda i plasman u treće kolo

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u treće kolo mastersa u Majamiju. On je u okviru druge runde bio bolji od Japanca Keija Nišikorija rezultatom 2:1, po setovima 2:6 6:2 6:3 posle velike borbe.

Lajović je odigrao gotovo savršen meč. Osim crnih minuta tokom prvog seta kada je Nišikori napravio dva brejka, sve ostalo je bilo na strani srpskog tenisera.

Ni taj gubitak prvog seta nije omeo Lajovića. On je nastavio da igra u svom ritmu, dovoljno agresivno da se Nišikori ne oseća lagodno na terenu. Kako je meč odmicao Lajović je bivao sve sigurniji, a kod Nišikorija su počele da se nižu greške. Epilog svega jeste izjednačenje na 1:1.

U trećem setu je viđena možda i najveća borba. Lajović je u nekoliko svojih gemova bio pod velikim pritiskom, ali mirnom igrom je uspeo da sačuva svoj servis. Na kraju kako to biva sve što se ne iskoristi na kraju doće na naplatu. U samom finišu seta Lajović je uspeo da napravi brejk i nakon toga posle mnogo borbe potvrdi isti. Pri servisu za ostanak u meču Nišikori je mnogo grešio, a Lajović je to iskoristio i sa još jednim brejkom došao do velike pobede.

Lajović je još jednom pokazao da trenutno igra vrlo dobar tenis, a ova top 10 pobeda će mu svakako dati na samopouzdanju. Za plasman u četvrto kolo Lajović će igrati protiv boljeg iz duela Kirjos/Bublik.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje