četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Crvena Zvezda – BATE Borisov (H grupa,1.kolo)

 Utakmicom u Beogradu na stadionu ,,Rajko Mitić“ počinje takmičenje u grupi H, a sastaju se domaćin Crvena Zvezda i beloruski Bate Borisov.

 

Stadion: Rajko Mitić  (52.000) 

Sudija: Yevhen Aranovsky (Ukrajna)

Tim Crvene Zvezde vratio se u grupnu fazu nekog evrotakmičenja prvi put još od 2007.godine. Tokom ovog leta, morali su da prođu gustu sito kvalifikacija, tokom kog su prošli četri kola kvalifikacija. Najpre je savladana Floriana sa Malte (3:0 na domaćem terenu, 3:3 u gostima), potom je savladan Irtiž iz Kazahstana (1:1 na gostovanju, 2:0 pobeda na domaćem terenu), usledio je dvomeč sa Spartom iz Praga, predstavnikom Češke Republike, koja je savladan u oba meča (2:0 na domaćem terene i 0:1 na gostovanju), da bi u plej of rundi posle velike borbe izbačen favorizovani Krasnodar (3:2 poraz na gostovanju, 2:1 pobeda na domaćem terenu). U domaćem prvenstvu tim Crvene Zvezde je posle 7 odigranih mečeva, na skoru 6-1-0.

Tokom leta puno promena u ovom timu, ali su zadržani nosioci igre u vidu stranih igrača poput Le Taleka, Donalda, Kange i Boaćia, a tim je pojačan dolaskom reprezentativnog golmana Kanade, Milana Borjana, potom defanzivaca Filipa Stojkovića na desnom beku, Milana Rodića na levom beku i štopera Babića i Savića. Vezni red pojačan je dolascima Krstičića koji je stekao bogato iskustvo u italijanskoj Seriji A, kao i Jovičića koji se odlično uklopio u tim ali potom doživeo neugodnu povredu koja ga je odvojila od terena na duže vreme. Krilne pozicije pojačane su dolascima ekstra talentovanog Radonjića iz Čukaričkog, kao i Brazilca, Rikardinja, najboljeg strelca moldavskog Šerifa prošle sezone, dok je u napadu za sumu od 750 hiljada evra stigao i Aleksandar Pešić iz Tuluza.

Izostanci igrača: Jovičić (vezni red)

Izjava trenera Milojevića pred meč: ,, Došli smo do dela koji je cela zvezdaška javnost dugo čekala. Ova utakmica će biti jedno lepo iskustvo, ali i utakmica kao i sve ostale utakmice. Veća je iz razloga što se Zvezda posle toliko vremena vraća na mesto koje joj apsolutno pripada, i želeo bih da mi budemo ti koji smo započeli niz učešća Zvezde u ovakvim takmičenjima. Mi smo potpuno pripremljeni, motivisani. Pred svaku utakmicu se pripremamo. Izaći ćemo, daćemo sve od sebe kao što smo davali i do sada.Ne treba trošiti mnogo reči o ekipi BATE Borisov. Dugo su šampioni svoje zemlje, dugo su učesnici evropskih takmičenja, imaju sistem rada, ne menjaju svoj tim više godina. Iksusna su ekipa. Dominiraju u svom prvenstvu. Fizički su jaki, trkački moćni. Koja je njihova prava snaga to ne mogu da vam kažem, ali u ekipi tačno znaju ko šta radi. Imaju Milunovića i Ivanića, dva naša igrača koja imaju značajnu ulogu. Nije to ekipa kao pre dve godine, imaju i nove igrače, ali generalno ne menjaju mnogo tim. Desetorica igrača je igralo protiv Zvezde pre dve i po godine na pripremama, a kod nas je samo Anđelković igrao tu utakmicu, to jeste njihova snaga. Oni imaju te kako ih ja nazivam „tandeme“. Ponekad na utakmicama vidimo da nešto ne štima, sve je dobro, ali utisak je da neki detalj fali. A to je upravo ta uigranost koje neke ekipe imaju, a BATE je ima.“

Očekivana postava C.Zvezde: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Krstičić, Kanga, Donald, Radonjić, Srnić, Boaći

Ekipa BATE Borisova, višesturki uzastopni prvak Belorusije i tim koji jako retko menja svoj tim, koji je sastavljen od nekoliko stranaca koji su deo tvrdo postavljenog sistema koji čine najbolji beloruski igrači, koji su i okosnica nacionalnog tima. U odnosu na tim koji je igrao grupnu fazu Lige šampiona 2015-te godine, jako malo promena, a svi nosioci igre su i dalje tu. Na golu je Scherbitski, koji tada nije bio u sastavu. Odbrana je gotovo nepromenjena, osim Mladenovića koji više nije u timu, ostali su tu, glavnu reč vodi povremeni srpski reprezentativac Milunović, zajedno sa domaćim reprezentativcima M.Volodkom i Polyakovim. Vezni red je deo tima gde gospodari reprezentativac Crne Gore, dobro poznat domaćim ljubiteljima fudbala Marko Ivanić, dok su uz njega Staševič, kao i A.Volodko, Yablonsi i Berezkin, svi sa određenim brojem nastupa za Beloruski nacionalni tim. Tu su još i Rios i Baga, dvojica igrača koji godinama nastupaju za tim Bate Borisov i koji su igrali i mečeve Lige šampiona. Najbolji strelac tima je Gordeychuk sa 11 golova na 21 meču, a on je i prvi napadač reprezentacije, a tu je i iskusni Rodionov, koji je odavno u klubu i ima veliko internacionalno iskustvo. Tu je i mladi napadač iz Srbije, Rušević koji ima svoju ulogu u rotaciji tima.

Izostanci: defanzivac Buljat (2/0) i napadač Rušević (12/1)

Izjava trenera Aleksandra Jermakoviča: ,, Kod nas vlada dobro raspoloženje, radujemo se što smo ušli u Ligu Evrope, za nas je to praznik. Bez obzira sa kim igramo, mi uvek idemo da uzmemo bodove. Znamo gde smo došli, kakvi su navijači i šta nas očekuje, ali smo došli da pobedimo. Svaka linija Zvezdinog tima ima svog lidera, veoma su dobri Donald, Kanga i Boaći.“

Očekivana postava BATE Borisova: Scherbitski, M.Volodko, Milunović, Polyakov, A.Volodko, Yablonsi, Ivanić, Stašević, Rios, Gordeychuk, Rodionov

Očekivanja: Smatramo da će meč na stadionu Rajko Mitić biti interesantan za gledanje pre svega zbog različitih pristupa igri dva tima, domaćin, ekipa Crvene Zvezde pokušaće da se nametne i vodi igru kako je i navikla na domaćem terenu, dok će sa druge strane ekipa BATE-a svojim prepoznatiljivim defanzivnim blokom nastojati da skrati prostor za igru i pokušta da iskoristi neku od svojih šansi koje će sigurno imati na ovom meču.

PREDLOG za klađenje: 0-2 gola (kvota 1,60)

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje