subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: Najave utakmica 1. kola u grupi E (četvrtak)


U ovom članku možete da pročitate najavu utakmica 1. kola grupne faze Lige Evrope u okviru grupe E, čiji članovi su Everton, Lion, Apolon i Atalanta.


19:00 Apolon Limasol – Lion

Apolon je nakon dosta dobro odigranih kvalifikacija za Ligu Evrope, gde su redom bili bolji od Zarije, Aberdina i Midtjilanda, uspeo da ostvari i remi u okviru uvodnog kola kiparskog prvenstva i to sa prošlosezonskim drugoligašem Olimpijakosom iz Nikozije. Jasno je da su se na toj utakmici čuvali ne bi li što spremniji došli na megdan jednoj od najkvalitetnijih francuskih ekipa. Svakako da Apolon nošen iznenađenjem protiv Midtjilanda može da pruži dosta dobru igru na večerašnjem susretu, a u njihovu korist svakako će ići i vreme na Kipru koje ne odgovara ni jednoj ekipi sa kontinenta. Kvaliteta svakako da imaju i nema sumnje da danas mogu da prođu bez ubedljivog poraza.

Lion je nakon 5 kola u francuskom prvenstvu uspeo da se popne do 3. pozicije zabeleživši 3 pobede i 2 remija, bez i jednog poraza, pa sada imaju samo 1 bod manje od drugoplasiranog Monaka. Jasno je da Lion važi za jednu od najkvalitetnijih ekipa ove zapadnoevropske zemlje, što dokazuju odličnim rezultatima iz utakmice u utakmicu, ali pitanje je koliko mogu da podnesu ulogu apsolutnog favorita na meču koji može biti problem za njih. Mišljenja smo pre svega da veoma dug put do Kipra i veoma nepogodni klimatsi uslovi u toj ostrvskoj državi mogu biti minus za francuskog predstavnika koji svakako danas mora igrati pažljivije jer će im povoljan rezultat itekako značiti jer će se paralelno sa ovom odigrati i utakmica dva velika favorita u grupi Atalante i Evertona.

Lion jednostavno ne sme danas da igra ofanzivno što im je praktično i glavna odlika, već protiv veoma opasnog rivala kao što je Apolon moraju da budu pažljivi do završnice meča. Apolon će zasigurno nošen domaćom publikom krenuti da napada u početku preko kontri, a kasnije i preko dosta otvorenije igre, pa u drugoj polovini meča golova ne bitrebalo da fali.

2G1-2 @1,60 (gost postiže 1 ili 2 gola u drugom poluvremenu)


19:00 Atalanta – Everton

Atalanta je nakon poraza od Rome i Napolija konačno dobila lakšeg protivnika u Seriji A te ostvarila pobedu nad ekipom Sasuola i donekle spasila situaciju na tabeli u ovom delu sezone. Svakako da paralelno sa italijanskom Serijom A moraju igrati i Ligu Evrope jer ovakve prilike mogu samo da im koriste u finansijskom smislu s’ obzirom da su se mnogo trošili ovog leta na dovođenje igrača. Sve u svemu, “plavo-crni“ kao jedna od dosta čvrstih ekipa sigurno da može da umrtvi utakmicu sa Evertonom, koji igra dosta sličnim tempom, pa povoljan rezultat ekipe sa severa Italije nije nemoguć.

Everton nakon uvodne euforije praktično više nije onakakav kakav bi trebao da bude pošto su nakon pobede nad Stoukom vezali poraze od Čelsija i Totenhema i to bez postignutog gola, uz čak 5 primljenih. Pitanje je koliko će u ovom trenutku zapinjati sa Ligom Evrope s’ obzirom da su upali u jednu od težih grupa, a da im već za par dana predstoji utakmica sa Mančester Junajtedom. Stvarno počinje da se nameće pitanje da li će oni na teren izaći i sa najjačim sastavom ili će biti određenih izmena. Sve u svemu, ako se tako nešto desi, za šta šanse postoje, Atalanta bi to mogla dosta dobro da iskoristi.

Dakle, za očekivati je da Everton napravi određene izmene u timu pošto jednostavno nema previše razloga da danas zapinju. Atalanta ima kvalitet da ovako nešto iskoristi na najbolji mogući način, a pogotovo činjenica da igraju kod kuće daće igračima još motivacije i snage da preguraju ovih 90 minuta uz nekoliko postigutih golova.

1X&2+ @1,80 (pobeda domaćina ili remi uz 2 ili više golova na utakmici)


Tipovi i kvote preuzeti su iz kladionice MAXBET

Svaki predlog predstavlja lično mišljenje urednika i šanse za prolazak nisu 100% sigurne. Ukoliko prepišete to radite na sopstvenu odgovornost, a mi Vam želimo svu sreću.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje