četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Evrope: revanš mečevi – najave i prognoze (1. deo)

Prošle nedelje imali smo priliku da gledamo 48 utakmica 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a sada je na red došlo odigravanje 48 revanš duela. U ovom članku predstavićemo Vam najave za prve 24 utakmice, koje se igraju od 16 do 19 časova. Nadamo se da će Vam naši predlozi biti od koristi.


16:00 AEL Limasol (Kipar) – Sent Džozef (Gibraltar)

(prva utakmica: Sent Džozef – AEL Limasol0:4)

AEL Limasol je praktično već na prvoj utakmici osigurao prolaz u naredno kolo, a ovaj revanš susret biće čista formalnost. Iako ubedljiva pobeda kiparskog predstavnika automatski znači i dominaciju na terenu, stvari su pomalo drugačije, jer su i Sent Džozef i AEL Limasol bili ravnopravni rivali. Posed lopte blago je otišao na stranu ekipe sa Kipra (40:60), ali zanimljivo je da su i jedna i druga strana ka golu protivnika uputile po 19 šuteva, od čega Sent Džozef 8, a AEL 9 šuteva u okvir. Naravno da na ovoj utakmici treba očekivati kalkulacije, tj. isprobavanje raznih taktika i formacija, prvenstveno sa strane domaćina. Očekujemo utakmicu bez mnogo želje ekipa za defanzivnom orijentacijom, ali nismo uvereni u scenario kao što je 7+ golova.

Predlog: 3-5 @1,70 (3 do 5 golova na utakmici)


16:00 Dačija Kišinjev (Moldavija) – Škendija (Makedonija)

(prva utakmica: Škendija – Dačija Kišinjev – 3:0)

Škendija je u prvoj utakmici opravdala ulogu velikog favorita i već nakon 11 minuta pitanje pobednika praktično je bilo rešeno, pogotcima Ibraimija (penal, 7′) i Radeskog (11′). Nakon toga crveno-crni nastavili su da kontrolišu utakmicu, ali i pored čak 19 šuteva ka golu (11 u okvir) na semaforu je samo još jednom prikazan pogodak. Sa druge strane, Dačija je imala 11 šuteva ka golu, ali samo jedna prilika bila je donekle opasna, što nije bilo dovoljno za bar taj počasni gol. Ni na predstojećoj utakmici ne očekujemo ništa drugo do nove dominacije makedonske ekipe.

Predlog: X2 @1,40 (remi ili pobeda Škendije)


17:00 Milsami (Moldavija) – Fola Eš (Luksemburg)

(prva utakmica: Fola Eš – Milsami – 2:1)

Pred prvu utakmicu prema kladionicama skoro podjednake šanse za pobedu imala je i jedna i druga ekipa, ali je ipak na kraju ekipa iz Luksemburga uspela da opravda uloga blagog favorita. Posed lopte bio je skoro pa izjednačen, a obe ekipe imale su po 13 šuteva ka golu (Fola Eš 6 u okvir, Milsami 4). Sada su stvari drugačije. Milsami je proglašen apsolutnim favoritom, ali po našem mišljenju šanse su jednake za obe strane. I ovaj put očekujemo izjednačenu utakmicu, bez veće prednost jedne ekipe.

Predlog: P/K X @1,75 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


17:00 Ordabasi (Kazahstan) – Široki Brijeg (Bosna i Hercegovina)

(prva utakmica: Široki Brijeg – Ordabasi – 2:0)

Široki Brijeg je u prvoj utakmici rutinski došao do pobede. Iako su oba gola postignuta pred kraj prvog poluvremena, ekipa iz BiH dominirala je tokom cele utakmice i ka golu protivnika uputila čak 19 šuteva, od čega čak 10 u okvir gola, dok sa druge strane kazahstanski predstavnik pretio je samo 10 puta, a samo 2 šuta predstavljala su nešto veći problem za golmana Luku Bilobrka. Ovaj put kao favoriti proglašeni su domaćini, ali sudeći po kvalitetu obe ekipe utakmica bi trebala da bude neizvesna i sa malim brojem golova.

Predlog: NG @1,65 (bar jedna ekipa ne postiže gol)


17:00 Pelister (Makedonija) – Leh Poznanj (Poljska)

(prva utakmica: Leh Poznanj – Pelister – 4:0)

Leh je na svom terenu odigrao maestralno, koristio skoro svaku moguću priliku i zasluženo došao do ubedljivog trijumfa. Dok su Poljaci uspeli da upute 14 šuteva (9 u okvir), ekipa iz Makedonije pretila je 12 puta, od čega samo 5 puta opasnije. Iako statistika kaže da su ekipe bile izjednačene, višestruki kvalitet domaćina došao je do izražaja. Pitanje prolaska već je rešeno, a predstojeća utakmica je čista formalnost.

Predlog: H1 (+2) @1,65 (pobeda Pelistera, remi ili poraz do 2 gola razlike)


17:00 Suduva (Litvanija) – Šahtjor Soligorsk (Belorusija)

(prva utakmica: Šahtjor Soligorsk – Suduva – 0:0)

U prvu utakmicu beloruski predstavnik ušao je kao apsolutni favorit, ali su samo po prikazanoj igri to i opravdali. Rezultat je ipak izostao i pored čak 26 šuteva ka golu protivnika (9 u okvir). Sa druge strane, Suduva je uputila samo 6 šuteva ka golu, od čega ni jedan jedini šut u okvir gola. Nakon tog susreta Šahtjor je odigrao ligaški susret sa Nemanom, a i na toj utakmici viđen je isti scenario – dominacija ekipe iz Soligorska i nerešeni rezultat, bez golova. Igrači su sada preumorni, to ne treba da čudi, a pitanje je koliko će oni biti spremni za ovu gostujuću utakmicu.

Predlog: 0-2 @1,50 (0 do 2 gola na utakmici)


17:00 Tirana (Albanija) – Makabi Tel Aviv (Izrael)

(prva utakmica: Makabi Tel Aviv – Tirana – 2:0)

Makabi je do pobede u prvoj utakmici došao rutinski i sasvim zasluženo. Ka golu protivnika uputili su 15 šuteva, od čega samo 3 u okvir, ali je to bilo sasvim dovoljno da se savlada golman Ilion Lika. Ekipa iz Izraela sada mora da juri bar taj 1 gol u gostima, ne bili što pre i definitivno rešila pitanje prolaska, s’ obzirom da posebno albanske ekipe u Albaniji znaju igrati veoma nezgodno. Uopšte ne bi bilo čudno kada bi i rezultat iz prve utakmice bio ponovo viđen.

Predlog: 2&0-3 @1,90 (pobeda Makabija i 0 do 3 gola na utakmici)


17:30 Jelgava (Letonija) – Ferencvaroš (Mađarska)

(prva utakmica: Ferencvaroš – Jelgava – 2:0)

Iako po broju šuteva ka golu možemo da zaključimo da je Ferencvaroš dominirao, njihova igra ipak nije bila na onom nivou kako se od njih očekuje. Plasman u 2. kolo kvalifikacija veoma je blizu, ali svakako da trener mora dosta toga da menja pred početak sezone u prvenstvu. Dosta igrača je otišlo i to se oseti, ali bez sumnje je da će u nekom narednom periodu zeleno-beli ipak uspeti da pronađu formu koja ih je krasila svih ovih godina.

Predlog: X2&0-3 @1,45 (remi ili pobeda Ferencvaroša i 0 do 3 gola na utakmici)


17:30 Rabotnički (Makedonija) – Tre Pene (San Marino)

(prva utakmica: Tre Pene – Rabotnički0:1)

Po svom prikazanom kvalitetu Tre Pene ne bi trebao da predstavlja problem po ekipu Rabotničkog ni ovaj put. Tokom prve utakmice uspeli su da upute samo 2 šuta ka golu protivnika, ali oba puta u okvir. Sa druge strane, Makedonci su pretili ukupno 10 puta, a od tih 10 samo 4 šuta išla su u okvir. To je ipak bila prva i gostujuća utakmica, a itekako je realan scenario da će na svom terenu igrači Rabotničkog još ubedljivije savladati slabašni klub iz San Marina.

Predlog: 1-1 @1,40 (vođstvo na poluvremenu i pobeda Rabotničkog na kraju utakmice)


18:00 Atlantas (Litvanija) – Kairat Almati (Kazahstan)

(prva utakmica: Kairat Almati – Atlantas – 6:0)

Svako pitanje prolaska rešeno je već u prvoj utakmici, kada su Kazahstanci na svom terenu uspeli da daju čak 6 golova litvanskom Atlantasu. Kairat je tokom tih 90 minuta uspeo čak 21 put da ugrozi gol ekipe iz Klajpede, od čega je 9 puta već bio teži posao za golmana Mikelionisa. Litvanci su nekako uspeli da šutnu 6 puta, ali od svega toga samo 1 je koliko-toliko bio opasan. Sve u svemu, treba očekivati kalkulacije i podmlađeni sastav Kairata, koji će, verujemo, uspeti da bude veoma čvrst bar tokom prvog dela utakmice.

Predlog: 1D0 @1,40 (Atlantas ne postiže gol u prvom poluvremenu)


18:00 Flora Talin (Estonija) – Domžale (Slovenija)

(prva utakmica: Domžale – Flora Talin – 2:0)

Slovenačka ekipa je bez problema došla do pobede i koliko-toliko mirnog odlaska na revanš u Estoniju. Naime, tokom 90 minuta uspeli su da upute čak 26 šuteva, od čega čak 10 u okvir gola, dok je pak sa druge strane gostujuća ekipa uspela da samo 2 puta šutne ka golu protivnika. Igrače Domžala sada očekuje mnogo teži posao u Estoniji, ali kvalitet bi svakako trebao da ispliva na površinu.

Predlog: X2&0-3 @1,70 (remi ili pobeda Domžala i 0 do 3 golova na utakmici)


18:00 Gandzasar (Jermenija) – Mladost Podgorica (Crna Gora)

(prva utakmica: Mladost Podgorica – Gandzasar – 1:0)

Mladost je do pobede stigla pogotkom Đurišića sa bele tačke u 57. minutu utakmice, a tokom većeg dela obe strane bile su približno ujednačene. Crnogorci su naravno bliži pobedi i sada se moraju čuvati u Jermeniji, gde su pale i mnogo jače ekipe. Sve u svemu, očekuje se nešto defanzivnija postava podgoričke ekipe, dok sa druge strane nešto defanzivnija ekipa mora da krene svim silama ka golu protivničke ekipe. Na ovom susretu prekršaja i žutih kartona verovatno neće faliti, ali mi mislimo da golova ipak hoće, te da ćemo ipak gledati novu izjednačenu utakmicu.

Predlog: P/K X @1,60 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


18:00 HJK Helsinki (Finska) – Konahs Kvej (Vels)

(prva utakmica: Konahs Kvej – HJK Helsinki – 1:0)

Iako je ekipa iz finske prestonice pretrpela minimalan poraz u prošloj utakmici danas su prolašeni apsolutnim favoritima i itekako se očekuje da oni taj rezultat preokrenu i da prođu dalje.  Ne treba da čudi činjenica da je HJK apsolutni favorit. Na prvoj odigranoj utakmici bili su bolja ekipa u svakom segmentu igre, od poseda lopte (63%), pa sve do skoro 7 puta većeg broja šuteva ka golu u odnosu na ekipu Konahs Kveja (27:4). Sve osim ubedljive pobede bilo bi ravno čudu, a mi smo mišljenja da se čudo verovatno neće dogoditi.

Predlog: 1-1&2+ @1,55 (vođstvo na poluvremenu i pobeda HJK-a na kraju utakmice uz najmanje 2 gola)


18:00 SJK Seinajoki (Finska) – KR Rejkjavik (Island)

(prva utakmica: KR Rejkjavik – SJK Seinajoki – 0:0)

Ovde je reč od dve potpuno jednake ekipe pa nije ni čudo što smo videli remi na prvoj utakmici,a verovatno nas i danas očekuje isti scenario. Tokom prve utakmice SJK je uputio samo 2 udarca ka golu, dok je KR Rejkjavik pretio ukupno 15 puta, od čega su 4 udarca u okvir gola. Nakon te prve utakmice ekipa Rejkjavika odigrala je kup utakmicu protiv Stjarnana, u kojoj su poraženi rezultatom 3:2. Danas očekujemo zatvoreniju igru kao tokom prvog susreta.

Predlog: P/K X @1,65 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


18:00 Trakaj (Litvanija) – Sent Džonston (Škotska)

(prva utakmica: Sent Džonston – Trakaj1:2)

Trakaj je uz ogromnu sreću uspeo doći do veoma važne pobede u gostima i to uz 2 postignuta gola. Šanse za plasman u narednu fazu su ogromne, ali samo ukoliko od početka utakmice trener postavi bunker ispred gola svoje ekipe. Tako nešto je veoma očekivan scenario, pogotovo što smo nešto slično videli i tokom prve utakmice nakon što je Trakaj postigao drugi gol. Sve u svemu, i pored 16 šuteva ka golu Sent Džonston nije uspeo da dođe do najmanje nerešenog rezultata i sada su stvari mnogo teže po njih.

Predlog: 0-2 @1,75 (0 do 2 gola na utakmici)


18:45 Lijepaja (Letonija) – Krusejders (Severna Irska)

(prva utakmica: Krusejders – Lijepaja – 3:1)

Krusejders je uspeo da iskoristi sve probleme letonskog predstavnika iz prve utakmice, s’ obzirom da su samo 2 strana igrača dobila vize za put u Belfast. Danas su stvari drugačije i Lijepaja će igrati sa najjačim sastavom. Ne treba zaboraviti da je ipak u prvoj utakmici Lijepaja bila dominantnija strana na terenu, ali je Krusejders uspeo da iskoristi svaku moguću priliku, s’ obzirom da su od 6 šuteva ka golu, 3 uputili u okvir. Sa druge strane, Lijepaja je imala 14 šuteva, od čega 6 u okvir gola golmana Brajana Jensena.

Predlog: 1 @1,40 (pobeda Lijepaje)


19:00 AIK Stokholm (Švedska) – Klasvik (Farska Ostrva)

(prva utakmica: Klasvik – AIK Stokholm – 0:0)

Iako se radi o dve skandinavske ekipe golovi su na prvoj utakmici ipak izostali. AIK je svoju neefikasnost preneo i na taj susret, dok Klasvik, koja je inače veoma ofanzivna ekipa, nije odoleo defanzivnoj orijentaciji domaće ekipe. Sve u svemu, Farani su zapretili ukupno 5 puta, od čega 1 šut je bio nešto opasniji, dok su sa druge strane od 11 šuteva AIK-a samo 4 otišla u okvir. Ništa drugačije ne očekujemo ni ovaj put i očekujemo pozitivan rezultat AIK-a i to minimalnim rezultatom.

Predlog: 0-3 @1,45 (0 do 3 gola na utakmici)


19:00 Botev Plovdiv (Bugarska) – Partizani (Albanija)

(prva utakmica: Partizani – Botev Plovdiv1:3)

Botev je pobedu u prvoj utakmici ostvario tek nakon preokreta, s’ obzirom da je prvi pogotak postigao Sukaj u 5′ minutu utakmice. Nakon toga usledio neverovatan tempo Bugara i od 18 šuteva ka golu (od čega 8 u okvir) bilo je dovoljno za miran rasplet događaja. Pitanje prolaska je već rešeno, Botev ima pobedu i 3 gola u gostima, tako da su male šanse albanskoj ekipi da napravi neko čudo. Očekujemo novo slalje Bugara i pred svojim navijačima.

Predlog: D1-2 @1,65 (domaćin postiže 1 ili 2 gola na utakmici)


19:00 Diferdanž (Luksemburg) – Zira (Azerbejdžan)

(prva utakmica: Zira – Diferdanž – 2:0)

Zira je bila višestruko bolja strana na prvoj utakmici pa su uspeli da upute čak 23 šuta ka golu protivnika (od čega 11 u okvir), dok je sa druge strane Diferdanž pretio samo 8 puta (2 puta opasnije). Sve u svemu, teško da ekipa iz Lukesmburga i na svom terenu može da parira mnogo kvalitetnim Auerbejdžancima, koji igraju veoma lep fudbal za to podneblje.

Predlog: X2&0-3 @1,85 (remi ili pobeda Zire i 0 do 3 golova na utakmici)


19:00 Dunav Ruse (Bugarska) – Irtiš Pavlodar (Kazahstan)

(prva utakmica: Irtiš Pavlodar – Dunav Ruse – 1:0)

Dunav je imao mnogo problema oko prevoza igrača za prvu utakmicu i teško je zamisliti da pored takvih stvari pozitivan rezultat može da se ostvari. Tako su Kazahstanci na vešt način uspeli da dođu do minimalnog trijumfa, iako su obe strane po svemu bile izjednačene. Ekipi iz Pavlodara je, sudeći po izjavama trenera i igrača, ova razlika dovoljna i danas bismo trebali da očekujemo novi neefikasan i monoton susret.

Predlog: P/K X @1,65 (remi na poluvremenu ili na kraju utakmice)


19:00 Inter Baku (Azerbejdžan) – Mladost Lučani (Srbija)

(prva utakmica: Mladost Lučani – Inter Baku0:3)

Ubedljivim porazom na svom terenu ekipa Mladosti dokazala je svoju neiskusnost na evropskoj sceni, te ih je višestruko poznatiji rival pobeda bez previše problema. Mladost se tek u drugom delu utakmice probudila i bila nešto bolji rival, ali golova i dalje nije bilo. Sve u svemu, Lučanci mogu da se oproste od Evrope i sada je potrebno samo da se i ova utakmica privede kraju.

Predlog: 1G0 @1,50 (Mladost ne daje gol u prvom poluvremenu)


19:00 Ružomberok (Slovačka) – Vojvodina (Srbija)

(prva utakmica: Vojvodina – Ružomberok – 2:1)

Iako je Vojvodina na svom terenu mogla i do ubedljivije pobede sigurno je da će na predstojećoj utakmici stvari biti drugačije, jer su srpski klubovi oduvek imali mnogo problema da nakon pobede kod kuće uspeju da slave i u gostima. Ružomberok je izrazito kvalitetan protivnik i biće pitanje da li “Lale“ mogu da sačuvaju prednost od jednog gola, posebno zbog činjenice da je odmah nakon prvog duela glavni trener dobio otkaz. Slovački predstavnik danas je očekivano proglašen favoritom, a šanse za pobedu veće se nego što se očekuje.

Predlog: W1 @1,55 (pobeda Ružomberoka, a u slučaju remija ulog se vraća)


19:00 Slovan Bratislava (Slovačka) – Pjunik (Jermenija)

(prva utakmica: Pjunik – Slovan Bratislava1:4)

Slovan je rutinski došao do pobede u Jermeniji, a praktično formalni susret biće održan u Slovačkoj, što znači da kalkulacija pred svojim navijačima ne bi trebalo da bude. Sve u svemu, mogao je tada Slovan i do ubedljivije pobede, s’ obzirom da su uputili čak 17 šuteva ka golu, dok je Pjunik to uradio samo 3 puta i tek iz penala postigao gol. Očekujemo novu pobedu slovačkog predstavnika.

Predlog: 1&2-5 @1,40 (pobeda Slovana i 2 do 5 golova na utakmici)


19:00 Torpedo Kutaisi (Gruzija) – Trenčin (Slovačka)

(prva utakmica: Trenčin – Torpedo Kutaisi – 5:1)

Trenčin je tokom prve utakmice ipak uspeo da dođe do pobede, iako su od 10. minuta imali gol zaostatka. Do kraja utakmice pretili su ukupno 18 puta, a 8 šuteva u okvir bilo je dovoljno za 5 postignutih golova. Sve u svemu, Trenčin je opravdao ulogu favorita i mnogo kvalitetnije ekipe i na današnjem susretu ne bi bilo čudo da vidimo kombinovan sastav.

Predlog: GG @1,60 (obe ekipe postižu bar po 1 gol)


Kakva su Vaša očekivanja za ove utakmice? Da li mislite da ćemo videti par iznenađenja?


Ukoliko već niste, zapratite nas na našoj Facebook stranici i ostanite u toku sa najnovijim vestima iz sveta sporta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje