četvrtak, 28. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

Liga Šampiona: revanš mečevi 3. kola – najave i prognoze (2. deo)

Sreda 02. avgust nam donosi revanš mečeve 3.kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a u ovom članku pokušaćemo da se osvrnemo na sedam utakmica koje su na progaramu od 20:30 do 20:45.

20:30 Hafnarfjordur (Island) – Maribor (Slovenije) (prvi meč 1:0 za Maribor)

Kako smo i predvideli u prvoj utakmici, Islanđani su odigrali čvrsto i nisu dozvolili Mariboru da postigne više od jednog pogodka na meču. Takmičarski ritam u kojem se nalazi ekipa sa Islanda smanjila je razliku u kvalitetu koja je na strani Maribora tako da osim većeg poseda lopte, Maribor u prvom meču nije stvorio puno problema golmanu gostiju, tek 4 šuta u okvir gola. Gosti su uputili svega jedan udarac ka okviru gola rivala, dok je van okvira završilo tri šuta. Ekipa sa Islanda u revanšu vidi svoju šansu i smatra da po prvi put u istoriji može do 4.kola koje bi im garantovalo plasman u grupnu fazu Lige Evrope, sa druge strane Maribor će morati da odgovori na sigurno čvrstu i donekle grubu igru Islanđana istom merom, tako da očekujemo tvrd i neizvestan meč bez puno pogodaka.

PREDLOG za klađenje: 0-2 gola na meču (kvota 1,60)


20:30 Ludogorets (Bugarska) – Hapole Beer. Sheva (Izrael)

(prvi meč 2:0 za Hapoel)

Prvak Izraela opravdao je ulogu favorita u prvom meču koju je dobio od strane kladionica i slavio potpuno zasluženo rezultatom 2:0. Napadač Hapolea, Nwakeme nastavio je sa sjajnim partijama i opet postigao gol, a igrači Hapolea pored dva postignuta gola imali su još 5 udarca u okvir gola. Gosti iz Bugarske imali su prilike da odu sa mnogo povoljnijim rezultatom na revanš u Razgrad, ali ih je nepreciznost Vandersona dva puta i Marselinja jednom koštala boljeg rezultata. Ludogorec je za nijansu više imao posed lopte u svojim nogama, a uputili su ukupno 13 udaraca ka golu rivala od čega 4 u okvir gola. Očekujemo meč gde će iskusnija bugarska ekipa krenuti u napad od prvog zvižduka sudije, što im može doneti gol već u prvom delu igre.

PREDLOG: Domaćin od 1-2 gola u prvom poluvremenu (kvota 1,95)


20:45 Ajaks (Holandija) – Nica (Francuska) (prvi meč 1:1)

U prvom meču odigranom u Nici, gosti su dokazali da su bez razloga smatrani slabijim rivalom po kvotama kladionica, u prvom delu igre su imali veći posed lopte i dve odlične prilike ali nisu uspeli da ih realizuju, da bi sve to kaznio Mario Baloteli golom u 32.minutu meča. To nije pomelo igrače gostiju pa su oni već na startu drugog poluvremena preko Van de Beek-a izjednačili. 11 udaraca ka golu Nice, naspram 7 fudbalera domaćih govore o tome koji je tim bio opasniji na meču. Za ovaj meč Nica će biti ozbiljno oslabljena neigranjem napadača Marija Balotelija i veznog igrača Cypriena koji nije igrao ni u prvom meču. Očekujemo zanimljiv duel gde Nica mora da napadne svog rivala na gostujućem terenu, što su upravo situacije koje brzi napadači Ajaksa najviše vole da koriste.

PREDLOG: Domaćin od 2-4 gola na meču (kvota 1,80)


20:45 Legija (Poljska) – Astana (Kazahstan) (prvi meč 3:1 za Astanu)

Jedno od najvećih iznenađenja priredili su fudbaleri Astane savladavši prvaka Poljske, Legiju iz Varšave i to poprilično ubedljivo, postigavši 3 gola. Pobeda je došla potpuno zasluženo, 55% poseda lopte na strani Astane, 12 udaraca na gol Legije od čega 7 u okvir gola, naspram 8 šuta Legije (4 u okvir) dovoljam su pokazatelj da je pobeda Astane bila čista. Prednjačio je dvojac u napadu Kabananga i Twumasi za čiju brzinu i okretnost odbrana Legije nije imala rešenje u većem delu meča. Gol nade za Legiju, postigao je novi igrač Sadiku i tako sačuvao nadu da u revanšu pred vatrenom publikom mogu do prolaska u naredno kolo. u revašu će Legija morati da igra bez  Jodlowieca, Niezgode i jednog od najboljih igrača Radovića. Očekujemo potpuno drugačiji meč u revanšu, gde će posed lopte biti ubedljivo na strani Legije, što će otvoriti dosta prostora za nove kontraudare brzih afrikanaca u redovima Astane, ali Legija mora da postigne rani gol i time još više raspali atmosferu i nadu u prolazak dalje.

PREDLOG: Domaćin daje 2+ golova (kvota 1,80)


20:45 Olimpijakos (Grčka) – Partizan (Srbija) (prvi meč 3:1 za Olimpijakos)

Iskoristio je prvak Grčke sve greške igrača Partizana u prvom susretu i došao do poprilično ubediljvog rezultata već posle prvog meča, a prvaka Srbije stavio pred gotovo nemoguću misiju da u revanšu pobedi sa tri gola razlike i prođe u plejof rundu. Ta misija čine se još težom posle saznanja da jedan od najboljih igrača Partizana neće ići sa ekipom u Grčku, to je Brazilac Leonardo koji će najverovatnije pojačati redove francuskog Meca. Olimpijakos će u ovom meču biti jači za hrvatskog internacionalca Milića koji je u međuvremenu prijavljen, a još jedan bek Elabdelaoui će takođe biti na raspolaganju timu za razliku od meča u Beogradu, očekuje se da zaigra i najkreativniji vezni igrač u timu iz Pireja- Fortounis. U prvom meču iako rezultat ne govori tako timovi po svemu izjednačeni, razliku je napravila realizacija šansi koja je kod Olimpijakosa bila gotovo stoprocentna. Očekujemo meč gde će Partizan pokšati da se nametne ali je ipak iskustvo, domaći teren i dosta skuplji, a samim tim i kvalitetniji tim na strani domaćina iz Grčke.

PREDLOG: 1 (pobeda Olimpijakosa) (kvota 1,50)


20:45 Rijeka (Hrvatska) – Salzburg (Austrija) (prvi meč nerešeno 1:1)

Rijeka je u prvom meču pokazala da može ravnopravno da igra sa svim protivnicima, pa i sa iskusnijim timovima kakav je Salzburg. Veliki gol pred revanš postigao je Gavranović, a da je bilo malo više koncentracije u redovima Riječana, Elez i Vešović su mogli da donesu još koji gol za miran revanš. Prividna inicijativa Salzburga, donela im je dve  šanse od kojih je jednu iskoristio korejanac Hwang. Po svemu ostalom utakmica potpuno izjendačena. Očekujemo i sličan revanš, s tim što će sada Rijeka biti u mnogo povoljnijem položaju, kako zbog domaćeg terena, tako i zbog gola u gostima, pa očekujemo jednu utakmicu u kojoj će prvak Hrvatske dokazati da je u ovom trenutku uigraniji i za nijansu kvalitetniji rival.

PREDLOG: Rijeka ide dalje (kvota 1,67)


20:45 Rosenborg (Norveška) – Seltik (Škotska) (prvi meč 0:0)

Jedna od derbija ove runde kvalifikacija igra se u Trondahajmu u  Norveškoj, a sastaju se prvak Norveške- Rosenborg koji iz prvog meča ima aktivan rezultat, i sa druge strane prvak Škotske, ekipa Seltika, koja je propustila u prvom meču da dođe do prednosti, iako su ruku na srce šutirali tek dva puta u okvir gola rivala, dok su gosti to uradili 4 puta, ali bez ijedne stopostotne šanse na meču. Domaćin će biti bez Hellanda (14/3 napad) , Reginiussena (17/0 odbrana) , dok će gostima faliti Boyata (17/5/1 odbrana), Dembele (29/17/5 napadač i najbolji strelac tima), Sviatchenko (28/0/1 odbrana). Očekuje nas meč u kojem će oba rivala kalkulisati, tako da ne očekujemo atrkativnu utakmicu već taktičko nadmudrivanje dva trenera, što će doprineti manjku šansi, a po našem mišljenju i golova, makar u prvom delu igre.

PREDLOG: P/K X (poluvreme ili kraj nerešeno) (kvota 1,75)


Nadamo se da ćemo biti uspešni u prognoziranju mečeva kvalifikacija, jer se i do sada pokazalo da je u ovim mečevima mnogo manje iznenađenja nego kada se igra Liga Evrope, ukoliko vam se neki predlog svidi, možete ga prepisati i na svoje kladioničarske listiće potpuno besplatno. Svi predlozi predstavljaju individualno mišljenje uradnika i nisu sto posto sigurni, a igrate ih na sopstvenu odgvornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje