petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Ling Long: Crvena Zvezda – Metalac (20h)

Fudbaleri Crvene zvezde sutra od 20 časova dočekuju Metalac na stadionu „Rajko Mitić“ u okviru 12. kola Superlige Srbije. Izabranici Dejana Stankovića će pokušati da ponove efikasnost iz prethodne runde šampionata kada su savladali Novi Pazar sa 4:0 golovima Aleksandra Dragovića, Aleksandra Kataija, Seku Sanoga i Luisa Dionija.
MEĐUSOBNI DUELI
Protiv našeg sutrašnjeg rivala ekipe Metalca smo do sada u istoriji odigrali dvanaest duela u kojima smo zabeležili deset pobeda, jedan remi i jedan poraz uz ukupnu gol razliku 30:5 u našu korist. Prvu utakmicu protiv kluba, koji se prošle sezone vratio na superligašku scenu, odigrali smo 12. septembra 2009. godine na Marakani, a naš tim je slavio golovima Dejana Lekića, koji je u dva navrata pogađao na tom meču, i Nikole Lazetića sa 3:0.
Poslednji utakmicu protiv Metalca odigrali smo 19. maja 2021. godine u okviru poslednjeg 38. kola Superlige Srbije na našem najvećem stadionu. Na tom susretu Crvena zvezda je slavila veoma ubedljivo, bilo je čak 5:1. U listu strelaca na tom susretu su se upisali Milan Gajić, El Fardu Ben (2), Gelor Kanga i Milan Pavkov.
BUDITE UVEK UZ ZVEZDU
Karte za duel između Crvene zvezde i Metalca dostupne su onlajn, kao i na blagajnama stadiona „Rajko Mitić“ danas do 18 časova, a na dan utakmice od 11 časova pa sve do početka meča.
Svi navijači koji neće biti u prilici da uživo prate naše prvotimce će moći da gledaju direktan prenos utakmice 12. kola, između Crvene zvezde i Metalca, na kanalu Arenasport 1, sa početkom u 20 časova. Ukoliko niste u prilici da pratite video prenos uživo, možete biti uz naše momke i na Zvezdinoj aplikaciji, putem tekstualnog prenosa na našem Meč centru, koji je aktivan na svakom meču, iz minuta u minut, kao i na zvaničnom Tviter nalogu našeg kluba.
FORMA EKIPA
Crvena zvezda se trenutno nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa 23 boda, a naši fudbaleri su trijumfovali na na sedam mečeva i remizirali na dva susreta. Takođe, crveno-beli imaju dve utakmice manje u odnosu na ostale rivale pošto su mečevi protiv Radnika iz Surdulice i Voždovca odloženi. Crvena zvezda je u prethodnoj rundi nacionalnog šampionata savladala Novi Pazar na gostovanju veoma ubedljivo sa 4:0, dok je naš tim blistao i u Evropi trijumfom nad Ludogorecom u okviru drugog kola drugog po jačini takmičenja na starom kontinentu. Mister Dejan Stanković i dalje neće moći da računa na četvoricu igrača koji su zaraženi korona virusom.
Metalac zauzima jedanaesto mesto na tabeli sa 12 osvojenih bodova, a naš sutrašnji rival je zabeležio tri pobede (Proleter, Kolubara, Radnički 1923), isto toliko remija (Radnik, Radnički Niš, Vojvodina) i četiri poraza (TSC, Čukarički, Voždovac, Novi Pazar) uz gol razliku 16:14. Trener Metalca – Žarko Lazetić od ove sezone više ne može da računa na Prestiža, Ivana Rogača, Aleksandra Katanića i Marka Zoćevića koji su napustili klub.
NAJBOLJI PROTIVNIČKI IGRAČI
Najbolji strelac ekipe sa četiri gola je Zvezdino dete – Stefan Cvetković, koji je prošle sezone stigao u Metalac iz Grafičara, a ujedno Cvetković je i najbolji asistent ovog tima. Na listi strelaca sa dva pogotka prate ga štoper Nemanja Stojić, još jedan fudbaler koji je prošao našu Omladinsku školu, potom napadači Nikola Furtula i Marko Šarić koji je iz redova Čukaričkog pristigao u Metalac. Na golu je standardan Strahinja Savić još jedno Zvezdino dete. U defanzivnoj liniji pored Stojića standardni su još Bojan Mlađović, Filip Antonijević, Jovan Vlalukin. U veznom redu dejstvuju Ričard Odada, fudbaler Crvene zvezde na pozajmici u Metalcu, potom Damjan Krajišnik, Vasilije Đurić, pojačanje iz Inđije u poslednjem prelaznom roku i Stefan Fićović. Napad tima popularnih „Šerpasa“ predvodi još i Filip Stuparević koji je došao u Metalac iz Votforda.
SUDIJA MEČA

Glavni arbitar na utakmici 12. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Metalca biće Aleksandar Živković. Pored aut linija pomagaće mu Milan Minić i Nikola Antić. Četvrti arbitar biće Lazar Tripković, delegat meča Miroslav Bukvić, a u VAR sobi sedeće Miloš Milanović i Milovan Ristić.


Izvor: FK Crvena Zvezda

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje