ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Loša vest za tenis, Kina otkazala sve turnire

ATP je otkazao seriju jesenjih turnira u Kini zbog restrikcija u vezi sa pandemijom koronavirusa.

Kina je prošle zime organizovala Zimske olimpijske igre, ali je i tada bila pod ogromnim pritiskom. Sve ostale sportske aktivnosti bile su otkazane.

ATP se oglasio kratkom porukom:

Ovo je već treća godina da se otkazuje jesenji deo ATP Tura u Kini, turnira koji se održavaju u septembru i oktobru. Poslednji put su održani 2019. godine, pre pandemije„, stoji u saopštenju ATP.

Kina ozbiljno shvata stanje oko koronavirusa. Na dan 20. jula zabeleženo je 228.180 novih slučejeva zaraze koronavirusom. Činjenica je da to i nije tako veliki broj ako se pogleda broj stanovnika Kine, ali ipak Kinezi su veoma strogi što se toga tiče i nema odstupanja.

Jedan od glavnih događaja u Kini trebao je da bude Masters u Šangaju koji je na programu od 9. do 16. oktobra, ali od toga neće biti ništa.

(20) José Morgado on Twitter: „Calendar news with China cancelled: – No Masters 1000 to replace Shanghai; – Nur-Sultan now ATP 500 (!), same week as Tokyo, replacing Beijing; – 6 extra ATP 250 with 1 year license: 19-25 Sep: San Diego 26 Sep-2 Oct: Seoul & Tel Aviv 10-16 Oct: Florence & Gijon 17-23 Oct: Napoli“ / Twitter

Umesto takmičenja u Kini održaće se turniri u San Dijegu, Seulu, Tel Avivu, Firenci, Hihonu i Napulju i to u periodu od 19. septembra do 23. oktobra.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje