subota, 27. jul 2024.

t1x2.net

spot_img

Mađarski tim ponovo na „krovu“ Evrope

Rukometaše Đera uspele su da osvoje EHF Ligu Šampiona, otkako su u velikom finalu u Budimpešti pre 19.000 navijača savladale nemačkog prvaka, Bitighajm 30:24 (17:12).

Mađarski klub je tako po sedmi put u svojoj istoriji uspeo da osvoji titulu šampiona Starog kontinenta, a ovoga puta sasvim zasluženo, jer su tokom čitavog meča imali prednost na svojoj strani.

U redovima pobednika sjajna na golu je bila – Silje Solberg sa 16 odbrana, dok su – Ana Gros i Kari dale postigle po 6, a Viktorija Lukač 5 pogodaka. Kod ekipe iz Nemačke najefikasnija je bila – Sofija Hvenfelt sa 5 golova.

U „borbi“ za treće mesto, Esbjerg je bio bolji od francuskog Meca rezultatom 37:33 (18:18). Nora Merk i Heni Reistad su predvodile dansku ekipu sa po 13 pogodaka, dok je u poraženom timu – Aline Grijsels postigla 10 golova.

MVP priznanje dobila je norve ška reprezentativka u dresu Đera – Stine Oftendal kojoj je ovo bio i poslednji klupski meč u karijeri, a nakon Olimpijskih Igara u Parizu ovoga leta odlazi u „penziju“.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje