petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Magičan krug Zarka za pol poziciju u Brnu!

Vozač Avintije Žoan Zarko napravio je veliko iznenađenje osvajanjem pol pozicije pred trku za Veliku nagradu Češke u Brnu. Neverovatni Francuz je odvezao magičan krug u vremenu od 1:55.687 minuta koji mu je doneo prvu pol poziciju još od 2018. godine i Velike nagrade Malezije. Drugi je bio Fabio Kvaratararo, a treći Franko Morbideli.

Tok kvalifikacija:

Prvi deo kvalifikacija je bio više nego uzbudljiv, jer je nekoliko vozača pretendovalo za prva dva mesta koja vode u Q2 deo kvalifikacija. Aleks Rins i Takaaki Nakagami su bili najbrži, ali je direkcija trke u samom finišu poništila krug Nakagamija, te je kao drugi u Q2 otišao Bred Binder.

Kratkih rukava je ostao vozač Dukatija Andrea Doviciozo koji je imao još jedne očajne kvalifikacije, a trku će startovati sa 18. mesta.

Drugi deo kvalifikacija je doneo još više uzbuđenja, jer su neki slabiji timovi imali fenomenalna vremena. Žoan Zarko je od samog starta vozio neverovatne krugove i na sveopšte iznenađenje uspeo da dođe do pol pozicije. Njegov sunarodnik Fabio Kvartararo je imao priliku da u poslednjim sekundama odveze i nadmaši Zarkovo vreme, ali je u prevelikoj želji pogrešio i završio van staze.

Fenomenalne kvalifikacije je imao i Aleš Espargaro koji je na Apriliji uspeo završio kao četvrti sa 387 hiljaditinki zaostatka u odnosu na Zarka. Ipak, koliko je ovo veliki razultat za Apriliju pokazuje činjenica da je Espargaro bio brži od Maverika na fabričkoj Jamahi.

Prvih 10 kompletirali su Pol Espargaro, Bred Binder, Danilo Petruć, Žoan Mir i Valentino Rosi.

Trka za Veliku nagradu Češke je na programu u nedelju od 14:10.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.motogp.com/en

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje