subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mahoms vodio Čifse do novog prstena!

Kanzas Siti Čifsi osvojili su 58. Super Boul nakon što su u velikom finalu savladali San Francisko 49erse rezultatom 25:22.

Koliko je ovo velika i značajna pobeda za Kanzas Siti potvrđuje podatak koji kaže da su Čifsi jedina ekipa posle Nju Inglanda koja je uspela da odbrani titulu. Ovo je treća titula za Patrika Mahomsa u šest godina koliko je deo ove ekipe i nema sumnje da je nova dinastija tu.
Veliko finale je donelo uzbuđenje koje se očekivalo. U prvom delu utakmice odbrane su bile jači deo tima. Napadi su se mučili, te je prva četvrtina završena bez poena.

Prvi udarac zadaje San Francisko preko kikera Mudija koji pogađa fild gol sa 55 jardi. Nakon toga Kanzas je imao fenomenalan napad, no na njihovu žalost u crvenoj zoni Ajzea Pačeko gubi loptu, što San Francisko kažnjava tačdaunom Kristijana Mekefrija koji donosi vođstvo od 10:0.

Do kraja poluvremena Kanzas se upisao na semafor šutem za tri poena.

Drugo poluvreme počinje najgore moguće po Kanzas, jer je pas Patrika Mahomsa bio presečen. Ipak i pored toga njegova ekipa stiže prva do poena, ponovo preko kikera. Nekako se činilo da Kanzas preuzima konce igre i to se i dogodilo. Nakon greške pri vraćanju lopte posle panta Kanzas je dobio loptu u crvenoj zoni i preko Valdes Skentliga po prvi put dolazi u vođstvo.

Ekipa koju predvodi Kajl Šenahan nije htela da se preda. Usledio je veoma dobar napad koji je rezultovao tačdaunom koji je postigao Džuan Dženings. Šut za ekstra poen nije bio dobar i to je možda bio i ključan detalj utakmice.

Do kraja Patrik Mahoms je imao dovoljno vremena da namesti Batkeru solidnu poziciju, pa se otišlo u produžetak.

Podbacivanje novčića pripalo je San Francisko koji je tražio loptu. Imali su sjajan napad 49ersi do samog kraja, no morali su se zadovoljiti šutem za tri poena.

Razlika u tome je što su Kanzas Siti Čifsi svoj napad krunisali tačdaunom Mikola Hardmana, pa se mora reći da je titula zasluženo ostala u Kanzasu.

 

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje