utorak, 30. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Majami Dolfinsi – Predstavljanje timova za novu NFL sezonu

Nastavljamo sa predstavljenjem timova za narednu sezonu, a danas su na redu Majami Dolfinsi.

Prethodna sezona: 5 -11

Napad:

– Total: 26. napad lige koji je u proseku osvajao 310 jardi, po utakmici i postizao 19,1 poen.

– Igra po zemlji: 32. napad lige sa 72,3 jarda po utakmici. Postilgli su 10 TD uz 7 famblova.

– Pas igra: 12. napad lige sa 237,8 jardi po utakmici. Kompletirani pasovi 371/615, postigli 22 TD, ali i 18 INT.

Odbrana:

– Total: 30. odbrana lige koja je u proseku dozvoljavala 397,8 jardi i 30,9 poena po utakmici.

– Igra po zemlji: 27. odbrana lige sa 135,4 dozvoljena jarda, uz 15 TD i 8 izdejstvovanih famblova.

– Pas igra: 26. odbrana lige sa 262,4 dozvoljena jarda u proseku. Dozvolili su neverovatnih 39 TD uz 13 INT.


Jedan od timova koji su ušli u potpunu rekonstrukciju jesu Majami Dolfinsi. Na startu prethodne sezone su bili predmet sprdnje, a koliko je to bilo loše potvrđuje i podatak da su gotovo svi najbolji igrači ovog tima zatražili trejd. Već nakon nekoliko odigranih kola u Americi je počelo da se priča o tome kako će ovaj tim završiti sa skorom 0-16.

Svi najbolji igrači su napustili brod koji tone, ali glavni trener Brajan Flores nije mnogo brinuo za to, jer je imao viziju. Flores se fokusirao na ono što ima, a Majami je na kraju sezonu završio sa solidnih 5-11, a verujte da je bilo malo sreće taj skor bi bio još bolji.

Igre iz prethodne sezone je zaista teško analizirati. Ko je pratio Majami mogao je da vidi tim koji igra za dušu, bez velike presije, svestan da od sledeće sezone kreću u potpunu rekonstrukciju. Iz tog razloga mi nećemo mnogo analizirati prošlost, već ćemo se fokusirati na ono što dolazi.

Krenućemo od kvoterbeka. Iako je Rajan Ficpatrik igrao više nego solidno prethodne sezone, Majami želi mladog i prespektvnog kvoterbeka koji će voditi tim u narednih nekoliko sezona. Na draftu su birali Tuu Tagovailu koji je došao sa Alabame, jednog od najjačih koledža kada je NFL u pitanju.

Mnogi su bili skeptični povodom Tue, jer je ovaj mladi kvoterbek doživeo nezgodnu povredu kuka na koledžu, ali Majami veruje u njega i birali su ga bez ikakvog dvoumljenja.

Veliko je pitanje da li će Tua odmah biti bačen u vatru na startu sezone. Mi smo mišljenja da to neće biti slučaj, jer Majami ima iskusnog Ficpatrika koji će startovati, ali usled svakog lošijeg rezultata stvoriće se prostor za Tuu koji će najverovatnije igrati u drugom delu sezone.

Kada se pravi novi tim logično je da se kreće od ofanzivne linije. Dolfinsi su usled silnih trejdova iz prethodne sezone dobili mnogo pikova na draftu, a na kraju ih je bilo 11 od kojih su 3 iz prve runde. Dakle, slatke muke za GM-a Majami Dolfinsa. Za ofanzivnu liniju draftovani su Ostin Džekson i Robert Hant, kao 18. i 39. pik.

Bekfild je pojačan Metom Bridom koji je bio višak u San Francisku. Bridi će u bekfildu pomagati Džordan Hauard pridošlica iz Filadelfije.

Tim su još pojačali CB Bajron Džons (Dalas), LB Kajl Van Nojl (Nju Ingland), C Ted Karas (Nju Ingland), G Erik Flauers (Vašington), DE Šek Louson (Bafalo), Elandon Roberts (Nju Ingland) i još mnogi.

Dakle, iz ovoga se može zaključiti da će Majami biti trkačka ekipa u sezoni koja sledi, jer se radilo na ofanzivnoj liniji, a sada imaju i dva više nego respektabilna trkača.

Hvatački korpus je izuzetno tanak, a jedino ime vredno pomena je Devonte Parker. Veliki gubitak je Alen Hrns koji je odlučio da ne igra zbog koronavirusa.

Što se odbrane tiče, to će biti skup jako iskusnih igrača bez nekih zvučnih imena. Na draftu su birali LB Nou Igbinogenea, a očekuje se da Ksevijen Hauard bude spreman za novu sezonu.


Plasman:

Sve u svemu, biće jako zanimljivo gledati Majami. Oni su bez presije kada je rezultat u pitanju, jer taj tim tek treba da se izgradi na draftu za sledeću sezonu. Plej of je realno gledano misaona imenica, ali ne verujemo da se u redovima Majamija mnogo brinu oko toga, jer budućnost je za njih svetla.


Fotografija je preuzeta sa: https://dolphinswire.usatoday.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje