nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Makabi Tel Aviv – CSKA Moskva

Večeras, od 20:05h na programu je pretposlednja utakmica 13. kola Evrolige. Snage će odmeriti ekipe Makabija i CSKA.
Da je ovo neko drugo-treće kolo u sezoni, možda bismo pomislili da nas očekuje pravi spektakl. Imena pojedinaca i jednih i drugih, suvišno je spominjati.
Međutim, stvari nisu baš uvek onakve kao što deluju na papiru.

Makabi će sa klupe u ovom meču voditi Lior Lubin, privremena opcija na trenerskoj poziciji, dok se sve ne realizuje sa Bagatskisom.
To je treće trenersko ime u ovoj sezoni koje će voditi „ponos Izraela“ na nekom meču.
Jasno je da ovoj ekipi ne ide onako kako su zamislili, a to nam kazuje i njihov skor u Evroligi, koji trenutno iznosi 5 pobeda i 7 poraza.

Sa druge strane, branilac titule, CSKA ima 11 pobeda, i 1 jedini poraz. Ekipa Dimitrisa Itudisa deluje možda čak i bolje nego u prošloj sezoni, kada su osvojili trofej.
Rivalstvo ove dve ekipe dugo je više od 40 godina, a međusobni skor iznosi 19-19.

Što se statistike tiče, CSKA je lider u ligi po pozitivnim stvarima, poenima (postižu 92 u proseku po meču), asistencijama (20.8), slobodnim bacanjima (24), i pogođenim trojkama (10.2).
Makabi je takođe lider lige u jednom parametru, ali lošem. Beleže čak 14.7 prodatih lopti u proseku po meču. U poslednje 3 utakmice, taj broj je narastao i do 18.

Soni Vims, krilni košarkaš sada Makabija, nekada CSKA, pre par dana u jednom intervjuu je rekao kako će se Makabi vrlo loše provesti u ovoj utakmici ukoliko se podhitno ne probude, i počnu da igraju bolje kao tim.
Večeras će imati malu „olakšicu“, jer za Moskovljane neće nastupiti ubitačni duo De Kolo-Teodosić. Daleko od toga da CSKA ne zna da igra kada ova dva igrača ne nastupe.
Ista stvar se desila kada su igrali u gostima protiv ekipe Armanija, i opet su uspeli da slave, rezultatom 64:79.

Hoće li konačno ekipa Makabija početi da pobeđuje? Ili će CSKA nastaviti sa svojim nizom pobeda u Evroligi? Možemo li očekivati spektakl? Ili će ipak još jednom Moskovljani rutinski rešiti meč u svoju korist?
Saznaćemo već od 20:05 časova.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje