petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Mark Markes najbrži u Herezu

Vozač Repsol Honde Mark Markes pobednik je trke za Veliku nagradu Španije koja se vozi u Herezu. Španac je nakon pada u Teksasu povratio veoma bitne bodove, a iza sebe je ostavio Aleks Rins na Suzukiju i Maverik Vinjales na Jamahi.

U prvih 10 našli su se još Andrea Doviciozo, Danilo Petrući, Valentino Rosi, Kal Kračlou, Franko Morbideli, Takaki Nakagami i Štefan Bradl.

Mark Markes je u svom stilu odmah na startu napao Kvartarara koji je krenuo sa pol pozicije i odmah nametnuo svoj ritam. Ostatak karavana je neko vreme uspeo da parira Markesu, ali kako je trka odmicala bilo je evidentno da Markesa ne može niko da isprati.

Zvezda kvalifikacija Fabio Kvartararo je imao dobar tempo i vrlo verovatno bi se borio za postolje, ali on je imao tehničkih problema zbog kojih je morao da odustane od trke.

Sjajan je bio Aleks Rins koji je pokazao da ona pobeda iz Teksasa nije slučajnost. Svojom sjajnom vožnjom Rins je uspeo da pobegne Vinjalesu i Doviciozu koji su se borili za treće mesto, a ovih 20 bodova ga drže u samom vrhu generalnog plasmana.

Valentino Rosi nakon veoma loših treninga može da bude zadovoljan šestim mestom, jer je uspeo da nadoknadi nekoliko pozocija i osvoji veoma bitne bodove.

Šampionat u Moto GP-ju nastavlja se 19. maja kada se vozi trka za Veliku nagradu Francuske u Le Manu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje