petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Martinez napušta Minhen

Bivši španski reprezentativac – Havi Martinez na kraju tekuće sezone odlazi iz Bajern Minhena, potvrdio je nemački gigant.

32-godišnjem defanzivnom vezisti 30. juna ističe saradnja sa popularnim „Bavarcima“ koji su odlučili da ne ponude novi ugovor iskusnog fudbaleru.

„Veoma sam ponosan i srećan što sam već devet godina deo porodice Bajern Minhena. Želeo bih da se zahvalim ovom sjajnom klubu i posebno našim navijačima – učinili ste Minhen mojim domom! Nikada neću zaboraviti ovih devet godina. Živeo sam za ovaj klub, uvek sam za njega davao sve i veoma sam srećan zbog mnogih titula koje smo zajedno osvojili. Bajern i njegovi navijači zauvek će biti u mom srcu“, istakao je Martinez.

Španac je u redove minhenskog kluba stigao tokom leta 2012. godine (u transferu vrednom 40 miliona eura iz Atletik Bilbaa) i do sada je u dresu nemačkog velikana ukupno odigrao 266 utakmica na kojima je postigao i 14 pogodaka.

Uspeo je da osvoji osam (uskoro i devet) titula prvaka Bundeslige, pet trofeja u nacionalnom kupu „DFB Pokal“, četiri Superkupa Nemačke, kao i po dva puta – Ligu Šampiona, Superkup Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje