petak, 29. mart 2024.

t1x2.net

spot_img

MASTERS MONTE KARLO: NAJAVA VELIKOG FINALA

Da je neko pre sedam dana rekao da će u veliko finalu mastersa u Monte Karlu igrati Fabio Fonjini i Dušan Lajovič, svako bi rekao da je taj čovek lud. Ali to je sport, to je tenis. Upravo će Fabio Fonjini i Dušan Lajović odmeriti snage u velikom finalu, a to će za obojicu biti prvo masters finale u karijeri.

Fabio Fonjini iako dosta iskusniji igrač od Lajovića nikada nije igrao neko finale mastersa. Osvajao je on titule, ali na onim najvećim turnirima nije imao neki zapaženiji učinak u karijeri. Do ovog turnira Fabio je imao negativan odnos pobeda i poraza, ali sve je to zbog njegovog karaktera. Njegov talenat i kvalitet su nesporni, ali ima Fabio tu žutu minutu i zato nije ispunio ni pola svog potencijala. Ipak, kockice su se poklopile ove nedelje, jer je Fabio tokom cele nedelje bio fokusiran i željan igre. Na putu do finala Italijan je pobedio Rubljeva, Zvereva, Ćorića i Nadala. Većina igrača je bila iz samog vrha, a posebno je bila impresivna pobeda protiv Nadala koji je ovaj turnir osvojio 11 puta.

Ništa manje nije bio bolji ni Dušan Lajović, koji igra turnira života. Njegova karijera ima određeni napredak, ali svi će se složiti da to ide nešto sporije. Lajović je došao bukvalno bez ikakvih očekivanja na ovaj turnir, ali tenis koji je prikazao ove nedelje je bez ikakve sumnje top 10 kvaliteta. Na putu do finala Lajović je pobedio Džazirija, Gofana, Tima, Sonega i Medvedeva. Ono na čemu mu se najviše zameralo jeste nedostatak tog sportskog bezobrazluka koji je neophodan da bi se pobeđivali oni najbolji na svetu. Lajović je i to predbrodio ove nedelje u Monte Karlu i sada je pun samopouzdanja.

Pošto je ovo prvo finale ovako velikog turnira i za jednog i za drugog sigurno će biti nervoze. Realno gledajući Lajović će biti nervozniji, jer još uvek nema titulu u karijeri. Ipak, pitanje je da li Fabio može da ponovi onako dobar tenis kao protiv Nadala. Zaista je bio ultra agresivan i sve mu je ulazilo u teren. Veoma je teško dva dana u nizu igrati takav tenis i to je šansa Lajovića. Naravno, zna Lajović da je Fabio kao tempirana bomba i da je dovoljno jedna sitnica da ga istera iz takta. Na tome treba da radi Lajović, da trči za svaku loptu, da tera Fonjinija da trči, a samim tim i greši. Po našem skromnom mišljenju kvote nisu postavljene kako treba, jer bi po prikazanom trebalo da budu barem egal. Ovakve kvote su postavljene, jer je Fonjini dobio Nadala i što je bolje rangiran. To u ovom meču ne znači ništa, jer rank ne igra, a niko ne može da garantuje da će Fonjini danas igrati tenis kao juče.

Kao što smo rekli egal meč za nas i nadamo se velikom otporu Lajovića.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje