ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Šangaj: Srbi polovični

Danas je zvanično startovao masters u Šangaju. Prvog takmičarskog dana Srbija je imala dva igrača na terenu i bila je polovična.

Prvi je terenu bio Miomir Kecmanović koji je predao meč domacem teniseru Buu Jaočaoketeu pri rezultatu 6:7 (6:8) 6:2 2:1 za Kineza. Nakon prvog seta koji je bio pakleno težak u sledio je žestok odgovor Kineza koji je u drugom setu maksimalno izdominirao. Start trećeg seta bio je u egalu, jer su obojica osvojili po gem, a onda je Kecmanović predao meč.

Drugi predstavnik Srbije bio je Dušan Lajović koji je savladao Svajcarca Stena Vavrinku. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 7:6 (9:7). Bez ikakve sumnje jedan od najkvalitetnijih mečeva Lajovića u ovoj godini. Maksimalno je iskoristio padove u igri protivnika, a sa druge strane svoje oscilacije sveo na minimum. U prvom setu na startu je napravio brejk i tu prednost sačuvao do kraja seta. U drugom setu Lajović je u dva navrata imao po brejk prednost, ali se uporni Vavrinka vraćao. Na kraju se otišlo i taj brejk koji Lajović igra bez greške i rešava meč u dva seta. Njegov naredni rival će biti Holanđanin Talon Griekspor.

Ostali rezultati:

Nišioka – Altmajer 6:4 3:6 7:6 (7:2)
Nakašima – Zapata Miralješ 6:1 7:6 (7:3)
Svini – Danijel 6:2 6:3
Kokinakis – Fonjini 6:2 6:4

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje