ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Zverev nastavio pobedničku seriju, slavio i Alkaras

Nemački teniser Aleksander Zverev nastavavlja da niže pobede. Nakon osvajanja titule u Čengduu, Zverev je pobedom otvorio i turnir u Pekingu. U okviru prve runde je savladao Argentinca Dijega Švarcmana sa 2:1, po setovima 6:7 (2:7) 6:1 6:4.

Niko nije očekivao da će Zverevu danas biti lako pa ni on sam. Umor je očigledno učinio svoje i Švarcman je pravio probleme. Prvi set je bio jako težak. Obojica su u jednom trentku imali po brejk prednosti, no nisu uspeli to da sačuvaju. Na kraju, najrealnije je bilo da pobednik prvog seta bude rešen u taj brejku. Pomalo neočekivano Švarcman je osvojio taj brejk prvog seta. Odigrao je kao u najboljim danima i taj deo igre osvojio sa 7:2.

Iako je momentum bio na strani Švarcmana on to nije iskoristio. Naprotiv, Argentinac se naprosto ugasio, što je Zverev iskoristio i ekspresno osvojio drugi set sa 6:1.

Na krilima osvajanja drugog seta Zverev je u istom ritmu nastavio i u trećem setu, mada je Švarcman parirao. Ključni detalj bio je deveti gem kada Zverev pravi brejk i rešava meč u svoju korist. Sledeci rival biće mu Španac Davidovič Fokina.

Pored Zvereva jos sijaset igrača i samog vrha je bilo u akciji, a među njima je i drugi teniser sveta Karlos Alkaras. Alkaras je u okviru prve runde savladao Nemca Janika Hanfmana. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:4 6:3.

Alkarasu je ovo prvi turnir još od US Opena i bilo je evidentno da je dugo bez meča. Bio je dosta loš na svoje servis gemove, ali je sve to nadomestio na reternu. Svojom agresivnom igrom je lako dolazio do brejkova i ovaj meč rešio bez većih problema u dva seta. Alkaras u drugoj rundi igra protiv Italijana Lorenca Musetija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje