petak, 19. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Sinsinati: Ćorić izbacio Nadala

Hrvatski teniser Borna Ćorić ostvario je možda i najveću pobedu u dosadašnjem delu sezone. Hrvat je u Sinsinatiju u okviru druge runde savladao Španca Rafaela Nadala i tako pokazao sebi, ali i svim kritičarima da i dalje može da igra dobar tenis. Rezultat je bio 2:1, po setovima 7:6 (11:9) 4:6 6:3.

Bio je to tek prvi meč za Nadala nakon odustajanja na Vimbldnu. Bilo je evidentno da još uvek traži formu, ali ništa to ne umanjuje pobedu Ćorića.

Hrvatski teniser je u svakom segmentu igre nadigrao Nadal i pokazao da je veoma nezgodan protivnik za Španca, jer ga je pobedio tri puta u pet odigranih mečeva.

U prvom setu brejka nije bilo, a onda je usledio dramatičan taj brejk koji je mogao da ode na bilo koju stranu. Nadal je ima 6:5 i servis, no Ćorić je u najtežim trenucima igrao najbolji tenis. Prvo je vratio mini brejk zaostatka, a nakon toga preokrenuo taj brejk u svoju korist.

Nije padala igra Borne Ćorića u nastavku, ali ni Nadalova. Sve je bilo u egalu, a onda je usledio uvek ključni sedmi gem kada je Ćorić po prvi put pokazao znake slabosti. Nadal je to iskoristio i brejkom prevagnuo set na svoju stranu

U trećem setu sličan scenario samo sa obrnutim ulogama. Ključan detalj bio je šesti gem kada je Ćorić napravio brejk bez da je izgubio poen. Od tog trenutka se fokusirao isključivo na čuvanje servisa, što je uradio bez greške.

Ćorić će u narednoj rundi igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje