petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Masters Sinsinati: Objavljen spisak potencijalnih učesnika, Đoković i Nadal se nalaze na njemu

Organizatori Mastersa u Sinsinatiju objavili su spisak potencijalnih učesnika. Ove sezone Masters u Sinsinatiju će se igrati u Njujorku, a novina je da će nagradni fond biti umanjen za čak 75%.

Iako su organizatori objavili spisak igrača koji bi mogli da zaigraju na turniru, svi igrači sa te liste moraju da potvrde svoj dolazak. Na toj listi se nalaze i Novak Đoković i Rafael Nadal.

Za Novaka Đokovića se očekuje da dođe u SAD, dok su šanse da Nadal zaigra veoma male, jer se Španac uveliko priprema na šljaci, i vrlo verovatno će propustiti celu američku turneju.

Od srpskih igrača pored Novaka Đokovića na spisku se nalaze i Dušan Lajović i Filip Krajinović. Tu su još Borna Ćorić, Marin Čilić, Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev, Aleksander Zverev i još mnogi.

Ukupan nagradni fond je umanjen za 1,8 miliona dolara zbog pandemije koronavirusa. Ipak, ovo smanjenje nagradnog fonda neće uticati na igrače koji budu igrali kvalifikacije i uvodne runde turnira, već samo na one koji budu igrali u završnici.

Šampion će zaraditi 285.000 dolara, što je za 1.141.225 dolara manje nego prošle godine. Za prvo kolo zarada će biti veća za 2.515 dolara, dok učešće u drugom kolu donosi svakome po 4.330 dolara više nego prethodne sezone. Ovim sistemom organizatori turnira žele da pomognu slabije ranigranim igračima koji su najteže pogođeni ovom pauzom zbog koronavirusa.

Masters u Sinsinatiju startuje 15. avgusta, a titulu brani Danil Medvedev.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.atptour.com/en/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje