četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Rodžers kup – Najava muškog finala

22:00 Janik Siner – Aleks De Minor

Bez da bilo koga uvredimo, ovaj masters koji se igrao u Kanadi je jedan od lošijih odigranih u poslednjih 10 godina. Kvalitet tenisa je bio jako nizak, favoriti su ispadali kao n atraci, a rezultat svega jeste ovo finale.

Siner će igrati svoje treće masters finale u karijeri, dok je De Minoru tek prvo. Naravno, ništa se ne sme oduzeti od pobeda pomenute dvojice, ali opet treba sagledati stvari realno.

Siner u finalima:

Siner ima jako solidan skor u finalima. Odigrao ih je 11 i 8 puta je podigao trofej. Dva puta ga je dobio Medvedev i jednom Hurkač. Na njegovu žalost ti porazi su bili u finalima mastersa. Oba u Majamiju.

De Minor u finalima:

De Minor je odigrao 15 finala i ima skor 7-8. Nije loše, ali većina tih finala je bila na turnirima iz serije 250. Ono što bode oči jesu partije protiv top 10 tenisera. Igrao je četiri takva finala i izgubio sva četiri, a da nije osvojio jedan set. Alkaras ga dobija u Kvinsu, Cicipas u Los Kabosu, Federer u Bazelu i Zverev u Vašingtonu.

Generalno kroz karijeru kuburi sa najjačim teniserima sveta, što potvrđuje i statistika koja kaže da ima 13-34.

Rezime:

U međusobnim duelima Siner vodi sa 4:0. To nije slučajno. Realno Italijan je iskusniji igrač u ovakvim mečevima. Svaka čast De Minoru na svemu što je uradio do sada, ali prednost ovde mora ići Italijanu. Mada kvota nije vredna rizika, pa ko voli neka izvoli.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje