petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Medvedevu pripala drama protiv Hurkača

Ruski teniser Danil Medvedev nastavlja da ostvaruje pobede u maratonskim duelima. Rus se plasirao u polufinale nakon što je posle skoro četiri sata savladao Poljaka Huberta Hurkača. Rezultat je bio 3:2, po setovima 7:6 (7:4) 2:6 6:3 5:7 6:4.

Još jedan fenomenalan meč u režiji dva fenomenalna tenisera. Nekako se igralo na mahove i u takvim okolnostima Medvedev je uspeo da pronađe put do pobede.

Meč je otvoren brejkom koji je napravio Medvedev. Hurkaču je trebalo vreme da uđe u ritam i kada je ušao onda je vratio brejk u šestom gemu. Potom se igralo gem za gem, a onda je usledio taj brejk koji dobija Medvedev.

Rus se nakon osvajanja taj brejka naprosto ugasio. Cini se da mu je to odnelo mnogo energije, što je Hurkač iskoristio i brejkom otvorio set. Dominirao je Poljak u drugom delu igre, što je rezultovalo novim brejkom i izjednačenjem.

Ono što se dogodilo Medvedevu u drugom setu to se Hurkaču dogodilo u trećem. Pretrpeo je rano brejk, a na njegovu žalost nije koristio brejk lopte u dva vezana servis gema Medvedeva. Nakon odbijenog napada, Medvedev je pronašao ritam i relativno lako poveo sa 2:1.

Dobra igra Medvedeva nastavila se i u četvrtom setu. Rus otvara set brejkom i činilo se da je to početak kraja. Sve je išlo na vodenicu Medvedeva do sredine seta, kada Hurkač preuzima stvar u svoje ruke. Svestan da nema šta da izgubi, Poljak maksimalno podiže nivo agresivnosti, što mu prvo donosi egal, a nakon toga još jedan brejk za veliki preokret i novo izjednačenje.

Publika je bila u transu i zeljno se iščekivao peti set. Igralo se na sigurno i servis je bio u prvom planu. U igri nerava kao pobednik ipak izlazi Medvedev koji koristi priliku u sedmom gemu da napravi brejk i nakon toga privedi meč kraju.

Za plasman u veliko finale Medvedev će igrati protiv boljeg iz duela Alkaras/Zverev.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje