petak, 17. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Đoković preko Frica do polufinala Australijan opena

Najbolji srspki teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena. Prvi teniser sveta je u okviru četvrtfinala savladao Amerikanca Tejlora Frica. Rezultat je bio 3:1, po setovima 7:6 (7:3) 4:6 6:2 6:3.

Još jednom se pokazalo da Tejlor Fric nema leka za igru Novaka Đokovića. Ako se računa i ovaj meč, Đoković sada vodi sa 9:0 u međusobnim duelima. U prva dva seta Fric je bio u totalnom egalu sa Đokovićem. Prvi set je doneo veliku borbu, možda i najveću tokom celog meča. Na startu meča Đoković je propuštao brejk lopte. Sa tim trendom se nastavilo i u nastavku meča, a malo je falilo da za te šanse Đoković bude kažnjen. U 12. gemu Fric je imao dve set lopte koje je Đoković spasio i kasnije kroz taj brejk poveo sa 1:0.

U nastavku ista meta isto odstojanje. Fric je nastavio da zadaje probleme Đokoviću i ovoga puta prvu šansu za brejk je uspeo da iskoristi. Brejk je napravio na startu seta i nakon toga bio pod velikim pritiskom, jer je Đoković u tri od naredna četiri servis gema Frica ima brejk lopte, no nije ih iskoristio.

Osvajanje drugog seta čini se da je iscrpelo svu energiju iz Frica. Amerikanac nije imao snage da konstantno igra pod pritiskom i Đoković je to znao da iskoristi. Napravio je dva brejka u trećem setu i lako poveo sa 2:1.

U četvrtom setu se nastavio pritisak Đokovića. Fric je odolevao sve do sredine seta. Đoković je uspeo da napravi dva brejka uz jedan pretrpljeni, pa se može reći da je relativno lako došao do polufinala

Za plasman u novo finale Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Siner/Rubljov.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje