subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Mektić u Pavić zlatni u Tokiju

Nikola Mektić i Mate Pavić osvojili su zlatnu medalju u dubl konkurenciji na Olimpijskim igrama. Mektić i Pavić su u sve hrvatskom finalu savladala Ivana Dodiga i Marina Čilića rezultatom 2:1, po setovima 6:4 3:6 10:6.

Pobednika u velikom finalu odlučivale su nijanse. U prvom setu prvi dubl sveta je iskoristio početnu nesigurnost kod Dodiga i Čilića i na startu došli do brejka. Na kraju se ispostavilo da je taj brejk na startu bio dovoljan za osvajanje prvog seta.

Drugi set je bio dosta izjednačeniji. Dodig i Čilić su popravili servis i to se odrazilo na rezultat. Igralo se gem za gem sve do šestog gema kada Dodig i Čilić prave brejk koji im donosi izjednađenje.

U super taj brejku Dodig i Čilić su se raspali. Iako su izjednačili, i iako je psihološka prednost bila na njihovoj strani početak taj brejka je bio očajan. Mektić i Pavić su poveli sa velikih 6:0 i tu je bio maltene kraj me?a. Do kraja Dodig i Čilić su uspeli malo da zakomplikuju, ali prednost je bila isuviše velika, te je pobeda i zlatna medalja otišla u ruke prvom dublu sveta.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje