petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Ništa od finala, Zverev naneo težak poraz Đokoviću

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira na Olimpijskim igrama. U polufinalu na njegovom putu se isprečio Nemac Aleksander Zvrev koji je slavio rezultatom 2:1, po setovima 1:6 6:3 6:1.

Težak poraz za Đokovića koji je treći put u karijeri stao u polufinalu, te neće imati priliku da se bori za zlato.

Savršen početak meča bio je iza Đokovića. Srpski teniser je fokusirano ušao u meč sa ciljem da upasivi najjače oružje Zvereva, što je servis. Taj zadatak je laako obavio, jer je dva puta oduzeo servis protivniku i ubedljivo došao do 1:0.

U tim trenucima niko na svetu nije mogao da pretpostavi da će doći do preokreta, no to su čari tenisa. U drugom setu ponovo Đoković prvi stiže do brejka za 3:2, ali Zverev momentalno uzvraća ribrejkom. Od tog trenutka stvari na terenu počinju da se menjaju. Zverev počinje sa agresivnom igrom, koja donosi rezultat. Brejkom u osmom gemu Zverev prelama drugi set i dolazi do izjednačenja.

Odlučujući set donosi apsolutnu dominaciju jednog tenisera, a to je bio Zverev. Osvajanjem drugog seta je dobio na samopouzdanju i razornim udarcima je pravio velike probleme Đokoviću. Rezultat svega jesu tri brejka za Zvereva i plasman u veliko finale.

Za zlatnu medalju Zverev će igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je nešto ranije savladao Španca Pabla Karenja Bustu.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje