sreda, 08. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

„Milioneri“ predstavili novog golgetera

Transfer koji je već izvesan period bio najavljivan, sada je napokon realizovan – Sebastijen Haler je novi fudbaler – Borusije Dortmund.

28-godišnji centralni napadač je stigao za sumu od 31 milion eura (dodatnih 4 miliona eura kroz bonuse) iz redova holandskog prvaka, Ajaksa. Ugovor je potpisan do leta 2026. godine.

 

„Veoma smo zadovoljni što smo u Sebastijenu Haleru uspeli da potpišemo iskusnog centarfora, koji je nedavno napravio senzaciju u Ligi Šampiona, ali i koji posebno poznaje Bundesligu i tamo je već dokazao svoju klasu. Svojim iskustvom može našim mladim igračima pružiti podršku i stabilnost u ofanzivi. U razgovorima sa nama je jasno stavio do znanja da bi želeo da postigne nešto sa Borusijom Dortmund“, reči su sportskog direktora kluba – Sebastijana Kela.

Reprezentativac Obale Slonovače se tako vratio u Bundesligu, gde je predhodno od 2017. do 2019. godine nosio dres Ajntrahta iz Frankfurta.

Haler iza sebe ima dve zaista sjajne sezone u dresu Ajaksa, jer je za amstedamski klub postigao 47 pogodaka na 66 odigranih utakmica uz osvojene dve titule šampiona Holandije.

Sa druge strane, nemački bundesligaš je pronašao „zamenu“ u samom vrhu napada, nakon odlaska Erlinga Halanda u Mančester Siti.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje