petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Mir ostvario prvu pobedi i približio se osvajanju titule

Vozač Suzukuja Žoan Mir pobednik je trke za Veliku nagradu Evrope, koja se vozila u Valensiji. Mir je na stazi „Rikardo Tormo“ došao do prve pobede u kraljevskoj klasi i time napravio veliki korak ka osvajanju titule.

Ovo je bio sjajan vikend za Suzuki, jer su ostvarili duplu pobedu. Timski kolega Mira Aleks Rins je završio drugi, a na pobedničkom postolju našao se i Pol Espargaro na KTM-u.

Trka u Valensiji nije donela triler završnicu kada je pobednik trke u pitanju, ali je bila uzbudljiva. Espargaro je dobro krenuo sa pol pozicije, ali nije se dugo zadržao na prvom mestu, jer ga je Rins pretekao u drugom krugu. Ubrzo se u toj borbi pridružio i sam Mir pa smo imali trku u troje.

Kako je trka odmicala Pol Espargaro je postustajao, a dvojac iz Suzukija je bio u strašnom ritmu. Ključni manevar viđen je 11 krugova pre kraja kada je Rins napravio grešku. Od tog treutka Mir je konsantno povećavao razliku i trka je bila manje više rešena.

Najbolji od ostatka karavana je bio Takaaki Nakagami na LCR Hondi, koji je u samom finišu trke počeo da smanjuje zaostatak u odnosu na Espargara, ali mu je ponestalo krugova.

Pored Mirove pobede trku je obeležila katastrofalna vožnja Fabija Kvartarara. Mladi Francuz je već u prvom krugu napravio veliku grešku i izleteo van staze. Ipak, uspeo je da se vrati, ali je na kraju završio kao 14. Očajan dan Jamahe upotpunili su Franko Morbideli i Maverik Vinjales koji su završili na 11. i 13. mestu, a Valentino Rosi nije završio trku zbog kvara na motoru.

Zahvaljujući pobedi, ali i potpunoj katastrofi svojih glavnih rivala u borbi za titulu, Mir će već narednog vikenda na Velikoj nagradi Valensije imati priliku da postane prvi šampion na Suzukiju posle pauze od 20 godina.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.suzuki-motogp.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje