petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Miroslav Đukić je novi trener Partizana!

Srpski fudbalski stručnjak Miroslav Đukić prezueće trenersko mesto FK Partizan u naredne dve sezone.

Biće ovo povratak Đukića u klub u kojem je i počeo trenersku karijeru 2007.godine, ali je mesto trenera napustio zbog poziva da preuzme kormilo reprezentacije Srbije. Navijači Partizana pamte pobedu u derbiju na ,,Marakani“ 2:4. Kao i činjenicu da je upravo Đukić bio najzaslužniji za izgradnju tima sa kojim je Slaviša Jokanović kasnije osvojio duplu krunu. Mladu reprezentaciju Srbije predvodio je na Evropskom prvenstvu 2007. kada je osvojena srebrna medalja.

Miroslav Đukić sa saradnicima Goranom Panduroviće (levo) i Aleksandrom Stanojević (desno) u prvom mandatu u Partizanu 2007.godine.

Posle Partizana i nacionalih selekcija Srbije predvodio je ekipu Murskrona u Belgiji, dok je u Španiji bio na kormilu Herkulesa, Valjadolida, Valensije i Kordobe. Poslednji posao bio je kratkog daha u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde je predvodio ekipu Al Šababa.

Poznato je da voli napadački fudbal u kojem njegova ekipa iz velikog poseda lopte stvara puno šansi, a omiljena fomracija mu je 4-2-3-1. Da li će uspeti da po treći put uvede Partizan u društvo najboljih ekipa Evrope, u Ligu Šampiona!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje