ponedeljak, 29. april 2024.

t1x2.net

spot_img

MLB 2021 – Najava ekipa – Clevelend Indians

Da bi vam približili MLB ekipe, upoznaćemo vas sa njima kroz najavu i predstavljanje rostera ekipa! MLB broji 30 timova a do početka sezone ostalo je samo 23 dana.


CLEVELEND INDIANS

Klivlend je član Američke konferencije, divizija-centar. Sa skorom 35-25 prošle sezone, uspeli su da se plasiraju u play off. Međutim naleteli su na Jenkise i lagano izgubili obe utakmice.

Najbolji bacač ekipe Corey Cluber je napustio klub i upravo pojačao pomenute Jenkise. Tako će roster biti znatno oslabljen, jer im je Cluber redovno donosio 15+ pobeda po sezoni. Sezonu će otvoriti 1.aprila, a gostovaće Tigersima u Detroitu.

Roster od 26 igrača bi trebao da izgleda ovako:

Hvatači (catchers) (2) – Roberto Perez, Austin Hedges – Posle 2 godine borbe sa povredama, Perez je 100% spreman za novu sezonu. On će zasigurno biti prvi hvatač ekipe. Uprava ukluba je odlučila početkom ove godine da produži ugovor Hedges-u na još godinu dana. Tako da će on biti drugi hvatač, a dobiće šansu u slučaju dana odmora Pereza.

Prva baza (first base) (1) – Bobby Bradley – Skoro je nemoguće predvideti kakva će situacija biti sa ovom pozicijom u Indiansima. Josh Naylor je igrao često ovu poziciju prošle sezone, ali je on sad prešao na desnog autfildera. U borbi za mestu na prvoj bazi ostali su dva talenta Bradley i Bauers. Bauers je bolji defanzivac, a Bradley bolji udarač. Odlučiće bolja forma na spring treningu.

Druga baza (second base) (1) – Cesar Hernandez – Nema brige za najbojlu drugu bazu Indiansa, koji je dobio nagradu zlatnu rukavicu za sezonu 2020. a on će i ove biti starter na ovoj poziciji. Ono za šta bi se trebali brinuti je njegov istek ugovora na kraju sezone. Imaju šansu za produžetak ali će za to trebati dosta novca.

Treća baza (third base) (1) – Jose Ramirez – Ramirez superstar ekipe ne treba da brine za svoje startno mesto. Jedan od ključnih igrača prošle sezone ali i prethodnih uvek je konstantan!

Shortstop (1) – Andres Gimenez – Na ovoj poziciji biće borba između Gimeneza i Rosaria. Više iskustva u MLb ima Rosario ali nakon što je Triple- A odložen na mesec dana u klubu su najavili da bi Gimenez trebao da ima prednost u odnosu na iskusnih saigrača.

Designated Hitter (1) – Franmil Reyes – Nema iznenađenja ovde, Reyes jedini pravi izbor za ovu poziciju!

Outfield (5) – Eddie Rosario, Josh Naylor, Oscar Mercado, Jordan Luplow, Amed Rosario – Kao što smo već rekli nakon odluke kluba da Gimenez igra SS poziciju Amed Rosario će morati da traži neku drugu poziciju. Naravno ako bude imao dan odmora, Rosario bi mogao zameniti Gimeneza na SS. Siguran na poziciji levog fildera je drugi Rosario, Eddie dok bi poziciju startnog fildera imao Mercado. Za poziciju desnog će biti velika bitka između Naylor-a (koji još može igrati prvu bazu) i Luplow-a (trenutno ima povredu). Tu je još mladi Daniel Johnson koji vreba da ukrade posao obojici.

Startni bacači (starting pitchers) (5) – Shane Bieber, Zach Plesac, Aaron Civale, Triston McKenzie, Cal Quantrill –  Prve 3 startne pozicije su zasigurne. Triston ima šansu da bude broj 4, dok će broj 5 biti za Quantrill ali Adam Plutko i Logan Allen će sigurno dobiti šansu ako ne bude ovom išlo. Najbolji bacač u rotaciji je sigurno Bieber koji je u jednom delu prošle sezone vezao 7 pobeda ali je na kraju vezao 2 poraza i malo pokvario utisak.

Bullpen (relivers) (8) – James Karinchak, Emmanuel Clase, Nick Wittgren, Phil Matton, Oliver Perez, Adam Plutko, Bryan Shaw, Kyle Nelson –  Bez Brett Hand-a koji je napustio klub, najverovatnije opcija za closera bi trebala pripasti Karinchaku. Mnogo nedoumica za ostale igrače koje nemaju baš mnogo iskustva u MLB. Plutko je za sad bullpen bacač ali kao što smo rekli mogao bi dobiti šansu i kao starter.

 

LINEUP

  • 2B     Cesar Hernandez (S)
  • 3B     Jose Ramirez (S)
  • LF     Eddie Rosario (L)
  • DH     Franmil Reyes (R)
  • 1B     Josh Naylor (L)
  • C       Roberto Perez (R)
  • SS     Andres Gimenez (S)
  • CF     Oscar Mercado (R)
  • RF     Daniel Johnson (L)

 

Mnogo oslabljeni Indiansi suočeni su da se bore sa onim što imaju. Najboji udarač Lindor prešao je u Metse, najbolji bacač Kluber u Jenkise a sjajni closer Hand u Wašington. Pojačanja skoro da nije bilo, osim Ameda Rosario koji je došao trejdom za upravo Lindora. Biće ovo veoma teška sezona, ali i sjajna šansa nekih budućih klinaca za dokazivanja. Kako navode u upravu biće opet napad na play off ali koliko je to uzvodljivo opet sve zavisi od zdravlja glavnih igrača.

Mišljene urednika:  Mi prognoziramo pozitivan rekord, ali smatramo da ne mogu do play off-a. Ono što bi moglo jeste da top 3 bacača Bieber-Plecas-Civale ostvare 15+ pobeda i tako doguraju tim ipak do tog cilja. Sećamo se prošle sezone kad smo ih često igrali minus, baš zbog sjajnog Biebera i Plesaca koji su uspevali sa 1:0 da pobeđuju. Udarački nisu tad bili bog zna koliko jaki pa zato ih ne kandidujemo ni sad!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje