nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

MLB 2021 – Najava ekipa – Oakland Athletics

Da bi vam približili MLB ekipe, upoznaćemo vas sa njima kroz najavu i predstavljanje rostera ekipa! MLB broji 30 timova a do početka sezone ostalo je samo 17 dana.


OAKLAND ATHLETICS

Oakland se nalazi Američkoj konferenciji, divizija zapad. Najbolja ekipa iz ove divizije iz prošle sezone sa rekordom od 36-24 daleko je bila ispred ostalih. Nijedan drugi tim osim njih nije imao iznad 50% pobeda. Oni će biti opet konkuretni za osvajanje divizije, a što se tiče igračkog kadra skoro pa se ništa nije promenulo, osim dolaska Elvis Andrusa iz Texasa.

Otvaraju prvenstvo 1.aprila na svom stadionu protiv Hjustona. Evo i spisak igrača koji bi trebali igrati:

Hvatači (catchers) (2) – Sean Murphy, Aramis Garcia – Nakon ruki sezone, doživeo je blagu povredu u play offu. Brzo se oporaivo i trebao bi biti starter na otvaranju prvenstva.

Prva baza (first base) (1) – Matt Olson – Nemaju zamenu za Olsona koji već godinama dokazuje svoj talenat. Ako bude dan odmora uskočio bi veteran Mitch Morelanda na ovoj poziciji.

Druga baza (second base) (2) – Tony Kemp, Jed Lowrie – Kemp je u strašnoj formi i na 8 pripremnih utakmica ima prosek od .364 na palici. Lowrie ima minor ugovor ali on je sigurno kalibar za MLB. Iskusni veteran je imao operaciju ali do početka sezone bi trebao da bude spreman da konkuriše za ovu poziciju.

Treća baza (third base) (1) – Matt Champan – Veliki lider ekipe vuče povredu iz septembra, ali uspešno je operisan i spreman je za sezonu.

Shortstop (1) – Elvis Andrus – Andrus je došao trejdom Teksasa i Ouklanda. Iskusan vrhunski igrač zasigurno je prav zamena za Semina.

Outfield (4) – Mark Canha, Ramon Laureano, Stephen Piscotty, Seth Brown –  Nema promena na ovim pozicijama, sem što će ovde Brown biti višak koji će tražiti vreme u igri kad nego bude odmarao. Grosman je prešao u Tigerse i tako malo oslabio ovaj trio, ali će Piscotty biti dobra zamena.

Designated Hitter (1) – Mitch Moreland – Može da igra i na poziciji prve baze ukoliko Davis bude bio na ovoj.

Startni bacači (5) – Chris Bassett, Jesus Luzardo, Frankie Montas, Sean Manaea, A.J. Puk – Posle povrede Fiersa, otvorio se prostor za top prospecta Puka. Prva četvorka bi trebala da bude ključna za 90+ pobeda koliko im se očekuje.

Bullpen (relievers) (8) – Trevor Rosenthal, Sergio Romo, Jake Diekman, Yusmeiro Petit, Adam Kolarek, J.B. Wldeken, Burch Smith, Lou Trivini  

LINEUP

  • CF    Ramon Laureano (R)
  • RF    Stephen Piscotty (R)
  • 3B    Matt Chapman (R)
  • 1B    Matt Olson (L)
  • LF    Mark Canha (R)
  • C     Sean Murphy (R)
  • DH   Mitch Moreland (L)
  • SS    Elvis Andrus (R)
  • 2B    Tony Kemp (L)

 

Mišljenje urednika: Glavni favoriti za osvajanje diviziji u kojoj nemaju baš pravog konkurenta. Svi bi trebali da budu daleko ispod njih. Tim je skoro pa nepromenjen, a kao takav bio je za play off. Obično nisu imali sreće jer su odmah u 1. rundi ispadali a to je već slučaj 2 godine zaredom. Nadamo se da mogu ove godine više dogurati jer su ekipa za respekt!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje