nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Monte Karlo: Najava finala

Za trofej mastersa u Monte Karlu boriće se Španac Rafael Nadal i Japanac Kei Nišikori. Naravno, kladionice su automatski stavile Nadala za izrazitog favorita što je sasvim normalno ako se pogledaju njegove igre, i istorija njegovih rezultata u Monte Karlu.

Glavno pitanje jeste da li Nišikori može ovaj meč da učini zanimljivim? Ono što je Nadal pokazao ove nedelje jeste dobar tenis, ali se više steče utisak da su se njegovi protivnici više uplašili nego što je Nadal bio toliko dobar.

Fizička sprema će odigrati ovde veliku ulogu, jer Nadal bukavlno ne poklanja ni jedan poen. Zabije se iza osnovne linije i bukvalno vraća sve kao zid. Čak i kada njegov protivnik ima prednost u gemu 40:15 Nadal ne odustaje od tih gemova i iz tog razloga protivnici Nadala su u grču sve vreme.
Nišikori se dobrano istrošio u Monte Karlu. Igrao je prvo sa Sepijem skoro dva sata , a meč je završen posle tri odigrana seta. Nakon toga usledio je još jedan maraton protiv Čilića koji je trajao skoro tri sata, a u polufinalu sa Zverevom je igrao preko dva sata i naravno meč je odigran u tri seta. Dakle, u poslednja tri meča Nišikori je proveo šest sati na terenu što je previše. Inače, on nije poznat kao igrač koji dobro podnosti velike fizičke napore, i zato je kroz karijeru imao problema sa povredama. Danas ga čeka najteži mogući posao, jer ako će negde morati da trči i da zarađuje poene onda je to meč protiv Nadala.
Da li će imati svežine u njegovim nogama? Pa mi smo mišljenja da neće. Bez obzira na ishod finala Nišikori mora biti zadovoljan, jer se konačno vratio u formu i samo mu preostaje da radi na fizičkoj spremi. Danas protiv Nadala na njegovom terenu realno nema  velike šanse.

Predlog: Manje od 18,5 gemova 1,72

Napominjemo da je ovo samo predlog koji nije siguran, a igrate ga na sopstvenu odogovornost.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje