nedelja, 28. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Moto GP: Espargaro najbrži na prvom treningu, kiša uništila drugi

Vozač KTM-a Pol Espargaro ostvario je najbolje vreme na prvom slobodnom treningu pred trku za Veliku nagradu Austrije. Španac je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:24.193 minuta i iza sebe ostavio Andreu Dovicioza na Dukatiju koji je kasnio svega 44 hiljaditinki, dok je treći bio Japanac Takaaki Nakagami iz LCR Honde.

Prvi trening je očekivano bio pun aktivnosti iz razloga što je za po podnevni trening bila najavljena kiša. Gotovo svi vozači su odvezli po 20 krugova i tako maksimalno iskoristili prvi trening.

Najveću borbu su vodili Pol Espargaro i Andrea Doviciozo koji su na kraju zauzeli prve dve pozicije. U samom finišu sjajan krug je odvezao Aleks Rins koji trening završio na četvrtom mestu. Peti je bio Franko Morbideli, a prvih deset kompletirali su Žoan Zarko, Migel Oliveira, Džek Miler, Žoan Mir i Fabio Kvartararo.

Što se drugog treninga tiče na njemu nije bilo mnogo akcije, jer je pauzi između prvog i drugog treninga padala kiša i potpuno natopila stazu. Uslovi su bili promenljivi, a akcija je viđena samo u poslednjih 10 minuta . Najbolje vreme je ostvario Džek Miler sa krugom u vremenu od 1:26.475.

Akcija u Austriji se nastavlja u subotu od 09:55 kada je na rasporedu treći slobodni trening, a kvalifikacije su zazakane za 14:10.


Fotografija je preuzeta sa: https://www.autosport.com/

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje