subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

MOTO GP: Rosi i Markez podelili treninge

Ovog vikenda počela je nova sezona u Moto GP-ju. Tradicionalno sezona se otvara na stazi Losail u Kataru, a danas su na rasporedu bili prvi treninzi pred kvalifikacije.

Prvi trening:

Prvi trening pripao je vozaču Jamahe Valentinu Rosiju. Popularni doktor je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:55.048 minuta. Drugo i treće mesto zauzeo je dvojac Repsol Honde. Horhe Lorenco je imao 79 hiljaditinki zaostatka u odnosu na Rosija, dok je Mark Markez bio treći sa zaostatkom od 0.116 sekundi.

Najprijatnije iznenađenje prvog treninga je novajlija u kraljveskoj klasi Franko Morbideli koji ove sezone vozi za novi tim Petronas Jamahu. Mladi Italijan je imao sedmo najbolje vreme i imao je zaostatak u odnosu na Rosija od 0,276 sekundi.

U prvih deset bili su još Andrea Doviciozo, Danilo Petruči, Maverik Vinjales, Džek Miler, Aleks Rins i Takaaki Nakagami.

Treba istaći da je većina vozača tokom prvog treninga vozila sa 50% mogućnosti, jer je drugi treninig bio mnogo bitiniji.

Drugi trening:

Drugi trening je kasnio malo zbog nedovoljno pripremljene piste. Tokom drugog treninga je bilo mnogo više akcije, a silu je demontrirao Mark Makrez. Aktuelni šampion je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:53.380 minuta i prvog pratioca ostavio iza sebe za skoro pola sekunde. Drugi je bio Maverik Vinjales koji je imao zaostatak od 0,474 sekunde, dok je treći bio Džek Mile na Pramak Dukatiju.

U prvih deset bili su još Danilo Petruči, Fabian Kvartararo, Andrea Doviciozo, Franko Morbideli, Aleks Rins, Aleš Espargaro i Žoan Mir.

Najveće razočaranje drugog treniga je svakako Valenitno Rosi koji je završio na 17. mestu. Rosi je imao velikih problema sa pneumaticima, a za vodećima je kasnije skoro dve sekunde.
Ništa bolji nije bio ni Žoan Zarko koji ove sezone vozi za Red Bul KTM. Zarko se mučio tokom oba treninga, a drugi trening je završio kao 18, i sutra će morati da vozi Q2.

Treći trening je na rasporedu u subotu od 13:15.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje