petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Može li Cancelo igrati za Bayern u četvrtfinalu LŠ protiv City-a?

Nakon što je Pep Gvardiola sa svojim timom eliminisao RB Lajpcig sa 8-1 u osmini finala, igraće protiv još jednog nemačkog tima u četvrtfinalu, ovoga puta protiv Bajerna Minhena.

Siti će dočekati prvaka Bundeslige na stadionu Etihad za prvu utakmicu 11. ili 12. aprila, pre nego što se nedelju dana kasnije otisne u Bavarsku na drugu utakmicu. Ako Siti uspešno prođe dalje, igraće protiv Reala ili Čelsija u polufinalu. Jedan od Benfike, Intera, AC Milana ili Napolija igraće u finalu u Istanbulu 10. juna.

Siti je mnogo puta igrao protiv Bajerna u Ligi šampiona kroz godine, ali predstojeći susret obećava da će biti posebno interesantan. To je zato što će Siti biti ponovo ujedinjen ne samo sa bivšim igračem Leroyem Sanéom, već i sa pozajmljenim bek Joaoom Cancelom.

Portugalski reprezentativac pridružio se Bajernu na šestomesečnoj pozajmici što je bio možda i šok transfera tokom januarskog prelaznog roka. Premierligaška pravila sprečavaju igrače na pozajmici da igraju protiv matičnog kluba, ali ta pravila ne važe za UEFA takmičenja.

Od 2018. UEFA je dozvolila igračima da igraju za dva različita kluba u istoj evropskoj kampanji. Stoga će trener Bajerna, Julian Nagelsmann, moći da odabere Cancela protiv Sitija.

Cancelo se u prethodne dve sezone etablirao kao jedan od ključnih kreativnih igrača Sitija, ali nakon Svetskog prvenstva 2022. godine postalo je jasno da nešto nije u redu. Dvadesetosmogodišnji fudbaler na klupi je bio većinu januara, dok je Gvardiola više voleo Nathana Akea i mladog Rica Lewisa na pozicijama bekova. Cancelo je loše reagovao na svoje malo minutaže i osoblje Sitija bilo je zabrinuto da će njegovo negativno raspoloženje uticati na ceo tim.

U isto vreme, Gvardiola je javno kritikovao raspoloženje među svojim igračima, pa je neočekivani odlazak bio jedino rešenje. Kada je Cancelo rekao klubu da želi da ode i Bayern ponudio pozajmicu, City mu nije stao na put.

Ugovor o pozajmici uključuje opciju kupovine od 61 milion funti, ali su nedavni izveštaji sugerisali da Bayern nema nameru da zadrži Cancela.

Igrač se ne uklapa prirodno u Nagelsmannov sistem, budući da trener igra sa tri igrača u odbrani bez bekova.

Da li će Cancelo započeti utakmicu protiv City-ja ostaje da se vidi.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje