četvrtak, 25. april 2024.

t1x2.net

spot_img

TOP 10: Najviše faulirani igrači u sezoni 2022-23

Statistika je pokazala jasno – igrači Real Madrida, PSG-a i Man. City-ja su među najviše fauliranim igračima ove sezone.

Defanzivcima ponekad ostaje malo izbora osim da obore igrača, a neki igrači su čak stekli reputaciju da ih je najbolje oboriti ako krenu u dribling ili prodor. Zahvaljujući podacima sa FBref-a, sastavili smo listu deset najviše fauliranih igrača u pet najboljih evropskih liga ove sezone.

10. Jack Grealish (Mančester siti – 60)
Njegova bliska kontrola lopte čini ga noćnom morom za defanzivce, i nije iznenađenje da je ove sezone uspešno izveo više driblinga od bilo kog drugog igrača u ekipi.

Tokom svoje poslednje sezone sa Aston Vilom, Grealish je bio najviše fauliran igrač u Premijer ligi. Igra dobro u poslednje vreme, a čak je osvojio nagradu kluba za igrača meseca u februaru.

9. Jordan Ayew (Kristal Palas – 60)
Ayew nije imao svoju najproduktivniju sezonu u pogledu golova, pošto je zatresao mrežu samo jednom u ligi do sada. Ipak, dokazao je da je efikasan u privlačenju faulova.

8. Mounaim El Idrissy (Ajacio – 63)
Nakon što su se prošle sezone promovisali iz Ligue 2, Ajacio se sada bori za opstanak u dnu Ligue 1. El Idrissy je bio nezgodan napadač za odbrambene igrače jer je iznudio 63 faula u ligi ove sezone.

7. Neymar (PSG – 65)
Pre povrede zgloba, Neymar je bio jedan od najboljih igrača u Evropi. Sa 24 doprinosa u golovima samo u ligi, Brazilac je uspeo da povrati svoju najbolju formu.

Zbog svoje genijalnosti s loptom, Neymar često biva žrtva grubih udaraca. PSG ga nije imao protiv Bajern Minhena i nadamo se da će se vratiti jači sledeće sezone.

6. Wilfried Zaha (Kristal Palas – 66)
Igrači Kristal Palasa su ove sezone dobili ukupno 342 faula, što je više od bilo kog drugog kluba u Premijer ligi. Zaha je sam dobio ukupno 66 faula do sada, što je najviše u Premijer ligi.

Tridesetogodišnjak je prošle sezone takođe bio najčešće fauliran igrač u ligi jer se često defanzivci ne obuzdavaju kada se susretnu s njim.

5. Isaac Success (Udinese – 68)
Bivši napadač Watforda je bio pravi problem za odbrane u Seriji A ove sezone jer je dosad iznudio 68 faulova. Takođe je pružio pet asistencija tokom ove sezone.

4. Isaac Palazon Camacho (Rayo Vallecano – 69)
Španski krilni igrač učestvovao je u 28% golova koje je Rayo Vallecano postigao u La Ligi i bio je koristan u dobijanju faulova. Samo jedan igrač u La Ligi je ove sezone bio više fauliran od Camacha.

3. Mattia Zaccagni (Lacio – 71)
Zaccagni uživa u svojoj najplodnijoj sezoni do sada s Lacijom, jer je dosad postigao osam golova i upisao četiri asistencije. Takođe vodi u Seriji A po broju dobijenih faulova, ukupno 71.

Borba za prva četiri mjesta u Italiji ove godine je izuzetno tesna i Lacio ima sve u svojim rukama, budući da trenutno zauzima treće mjesto na tabeli. Zaccagni će sigurno imati važnu ulogu u uzbudljivom završetku sezone.

2. Teji Savanier (Montpellier – 71)
U poslednje četiri sezone, Savanijer je izveo preko 200 uspešnih driblinga u Ligi 1. U tom vremenu uspeo je i da izazove mnogo prekršaja i postigne nekoliko spektakularnih golova.

1. Vinicius Junior (Real Madrid – 92)
Nema iznenađenja oko toga ko zauzima prvo mesto. Vinicius je daleko najviše faulirani igrač u najboljih pet evropskih liga ove sezone!

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje