nedelja, 05. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Može li Lajović do još jedne top 10 pobede?

Prvi četvrtfinalni par kada je muška konkurencija u pitanju čine Dušan Lajović i Kevin Anderson. Po difoltu Anderson je postavljen za favorita i to izrazitog, ali s obzirom na jako dobre igre Lajovića ovde u Madridu, mi bismo se zapitali da li je vreno rizika igrati na Andersona po ovako maloj kvoti protiv igrača koji igra turnir života.

Jedno pitanje se postavlja u vezi ovog meča, a ono glasi da li je ostalo goriva u rezervoaru Dušana Lajovića? Mi smo mišljenja da jeste, jer neverovatno dug post bio Dušana Lajovića i on je negde morao da eksploridra. Bilo je barem 5-6 mečeva u kojima je on za klasu bio bolji igrač, ali je po pravilu te mečeve gubio. To nekad mora da se vrati, i izgleda da je to ovaj turnir.

Bez obzira što se propisno istrošio protiv Del Potra, ovaj meč protiv Andersona neće biti ni približno naporan kao onaj protiv Argentinca. Ovde će poeni biti mnogo kraći, jer Anderson nije igrač koji voli dugačke razmene na šljaci, a za razliku od Del Potra mnogo više se oslanja na servis. Lajović treba da bude strpljiv i čela crne minute u igri Andersona, a njih će biti.

Takođe, treba istaći da Anderson nije fit. On nije igrao od Majamija i očigledno je da mu fali mečeva. Juče se propisno izvukao protiv Kolsšrajbera koji je imao prednost u taj brejku, ali po ko zna koji put Nemac je „prodao“ sam sebe. Da je taj meč otišao u treći set ne verujemo da bi Anderson danas bio u četvrtfinalu.

Takođe postoji jedna jako zanimljiva statistika koja je vezana za Andersona, a tiče se njegovih četvrtfinalnih mečeva na mastersima. Verovali, ili ne Kevin Anderson nikada nije igrao polufinale nekog mastersa, a u četvrtfinalu je igrao više od pet puta sigurno. Da li će ta „kletva“ da se nastavi i danas videćemo, ali nije to slučajno i Anderson to ima u glavi sigurno.

Po našem mišljenju ovo će biti neizvestan meč i naša preporuka je da se odigraju over gemovi.

Predlog: Više od 22,5 gemova 1,68

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje