subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal rutinski protiv Botika za osminu finala Rolan Garosa

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. Španac je u okviru treće runde savladao Holanđanina Botika Van De Zandšulpa rezultatom 3:0, po setovima 6:3 6:2.

Rutinska pobeda za Nadala. S obzirom na prikazane partije iz ove sezone, očekivao se malo veći otpor Holanđanina, ali od toga nije bilo ništa. Glavni krivac je svakako Nadal koji je uspeo da nametne svoj ritam i relativno lako reši ovaj meč u svoju korist.

Meč je počeo nervozno, brejkom sa obe strane. Prvi je poklekao Nadal, ali je ubrzo vratio brejk zaostatka i time dobio na sigurnosti. Veoma brzo Nadal je stigao do još jednog brejka koji je bio dovoljan za osvajanje seta.

Drugi set donosi još veću dominaciju Nadala. Španac je popravio servis i sav pritisak preneo na gemove protivnika. Botik nije mogao da parira Nadalovom ritmu, a rezultat svega jesu dva brejka i sigurnih 6:2.

Ni u trećem setu se nije ništa promenilo. Nadal je nastavio da dominira i serijom od četiri vezana gema je rešio sve dileme oko pobednika ovog meča. Nadal će u osmini finala igrati protiv Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje