petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal se dobrano pomučio, ali ipak plasirao u drugu rundu Australijan opena

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u drugu rundu Australijan opena. Aktuelni šampion je u prvom meču savladao Britanca Džejka Drejpera sa 3:1, po setovima 7:5 2:6 6:4 6:1.

Nadal je u Melburn došao sa dva vezana poraza i jasno je da je daleko od željene forme. Danas mu nije bilo lako, jer je Drejper pružio više nego solidan otpor. Cak je osvojio i set.

Prvi set je bio totalno izjednačen. Obojica su bili sigurni na servisu i čekalo se ko će prvi da popusti. To je bio Drejper koji je samo malo spustio gard u 12. gemu kada je Nadal došao do brejka i samim tim i seta.

Drugi set donosi neočekivanu dominaciju Drejpera. Očekivalo se će mladi Britanac pasti nakon gubitka seta, ali desilo se totalno suprotno. Maksimalno je izdominirao u drugom setu sa dva brejka, a malo je falilo da drugi set osvoji sa maksimalnih 6:0, jer je u svim gemovim Nadala imao brejk lopte.

Nakon gubitka seta Nadal je shvatio da je vrag odneo šalu i nivo igre je digao na najviši mogući nivo. To je rezultiralo laganim osvajanjem preostala dva seta, a Drejper je u njima osvojio svega pet gemova.

Nadal će u narednoj rundi igrati protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje