nedelja, 19. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Nadal u polufinalu Pariza

Španski teniser Rafael Nadal treći je polufinalista na Mastersu u Parizu. Španac je u četvrtfinalu savladao sunarodnika Pabla Karenja Bustu, rezultatom 2:1, po setovima 4:6 7:5 6:1.

Još jedan težak meč za Nadala koji je dobio nakon preokreta. Karenjo Busta je ušao nadahnuto u meč i maskimalno je parirao favorizovanom rivalu. Servis, forhend, bekend, sve je funksionicalo u igri Buste, a on je tu dobru igru znao da materijalizuje. Pri rezultatu 3:3 Buste ja napravio brejk koji mu je doneo i vođstvo u setovima.

Slična igra viđena je i u drugom setu. Busta je igrao sjajno, a na startu drugog seta je imao tri vezane brejk lopte koje nije iskoristio. Od tog trenutka Nadal očigledno diže igru na viši nivo, ali bez nekog rezultata. Činilo se da će drug set biti rešem u taj brejku, ali Nadala je u 12. gemu uspeo da dođe do brejka i već tu prelomi meč.

Treći set je bio puka formalnost za Nadala, jer je Busta totalno pao na psihološkom planu. Veoma brzo Nadal je napravio brejk i kasnije rutinski priveo meč kraju.

Za plasman u veliko finale Nadal će igrati protiv boljeg iz duela Vavrinka/Zverev.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje