petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava ATP i WTA turnira u Akapulku

Do 2013. godine turnir u Akapulku se igrao na šljaci. Naravno da je ta podloga privlačila Špance kao i igrače koji preferiraju najsporiju podlogu. Turnir je bio srednjeg kvaliteta i time organizatori nisu bili zadovoljni. Oni su se 2014. godine odlučili na jedan hrabar potez. Promenili su podlogu, postavili beton nadajući se da će to privući igrače i dobili su džekpot.
Od 2014. godine pa na ovamo turnir raste iz godine u godinu, a rezultat svega jeste dolazak Rafe Nadala prošle godine što je svakako velika stvar.
Turnir je vrlo moćan, a to potvrđuje i činjenica da se u isto vreme igra i ženski turnir.

ATP Akapulko:

Ono što će obeležiti ovaj turnir jeste povratak Rafaela Nadala nakon povreda sa Australijan opena. Njemu će ovo biti prvi turnir nakon Melburna i sigurno će privući mnogo pažnje.

Pored njega od najzvučnijih imana u Akapulku će nasupiti još:
Aleksandr Zverev, Huan Martin Del Potro, Kei Nišikori, Dominik Tim i još mnogi.

Igrači na koje treba obratiti pažnju su:

1) Rafael Nadal je igrač koji se uvek pomno prati. U skoro svakom meču će biti favorit, ali treba biti oprezan, jer kako stari njegov menalitet se menja. Nije više u stanju da „razbija“ protivnike kao pre tako da treba biti oprezan.

2) Sem Kveri je branilac titule koji je baš Nadala pobedio prošle sezone. Koliko voli da igra ovde potvđuje i podatak da je u prethodne dve godine uzeo trofej i igrao polufinale. Očigledno da ima nešto što mu prija ovde tako da njemu svakako treba ukazati poverenje.

3) Dominik Tim je igrač na kojeg svakako treba obratiti pažnju. Treba imati u vidu da sa šljake prelazi na beton što nije zanemarljiva stvar. Odigrao je dosta tenisa u poslednje vreme i sigurno će umor biti faktor u njegovoj igri. Osmog marta počinje masters u Indijan Welsu i sigurno Austrijanac ovde neće da zateže previše.

Turnir se igra za nagradni fond od 1 789 445 dolara.

WTA Akapulko:

Nakon veoma jakih turnira u Dohi i Dubaiju ovaj turnir u Akapulku neće biti toliko jak. Ipak, i pored toga turnir će biri vrlo ujednačen, a najzvučnija imena koja je igrati ovde su:
Sloan Stivens, Kristina Mlednović, Belinda Benčić i Darija Gavrilova.

Igračice na koje treba obratiti pažnju su:

1) Lesija Curenko koja je ovde postavljena za sedmog nosioca brani titulu koju je osvojila prošle sezone. Dakle, brani veliki broj poena tačnije 280 što nije malo. S obzirom da je turnir ujednačen i ne tako jak mislimo da može da dogura daleko.

2) Kristina Mlednović je igrala finale prošle sezone tako da i ona brani veliki broj poena. Na početku sezone je igrala jako loše, a u jednom trenutku je imala 12 poraza u nizu. Formu je malo podigla to se vidi po rezultatima i na nju ovde treba obratiti pažnju.

Turnir se igra za nagradni fond od 250 000 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje