petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava za Svetsko 2017. (rukomet žene) Grupa A

Svjetsko prvenstvo za žene ove godine se održava u Njemačkoj u 6 gradova te i ove godine Njemačka i ljubitelji ženskog rukometa će moći da vide 24 najbolje ekipe sveta. Ekipe su smještene u 4 grupe po 6 timova gdje dalje u drugi krug prolaze  4. Mi Vam donosimo po grupama o svakoj reprezentaciji ponešto!


Grupa A – Francuska, Rumunija, Spanija, Slovenija, Angola, Paragvaj

Francuska – Od 1997 Francuska nije propustila nijedno prvenstvo, ali nikako da naprave neki veći rezultat. Ova francuska ima potencijala,tu su godinama starosjediteljice Pineau i Lacrabere uz igračice tipa Leynaud na golu, Dembele, Ayglon, Niombla. Većeg izostanka nema, jedino se može spomenuti Glauser na golu, ali tu je fantasticna Leynaud koja vrhunski brani u Vardaru u zadnje vrijem,e a i u pripremnim utakmicama gdje je Francuska igrala vrhunski, odlično je branila. Od Francuske treba opet očekivati sporu igru sa jako malo golova jer to je njihov recept za pobjede,Pineau i Lacrabere je strašan pucački dvojac i od njih se očekuje dosta na ovom prvenstvu. Francuska ne bi trebala imati problema proći grupu,pa ćemo vidjeti sta će dalje.
Rumunija – Rumunija na posljednjem europskom je završila 5. tek prije toga 3. na svjetskom ali žele korak više i žele jednu od prve dvije medalje. Ambros Martin spada u red najboljih trenera u ženskom rukometu a Rumunija ima Neagu – ponajbolju igračicu u ženskom rukometu. Neagu je veliki lider ove reprezentacije i kada nju ne ide u napadu Rumunija ima problema. Nema tu više ni tandemskog dvojca na golu – Ungureanu/Munteanu koje su bez broja puta znale spasavati repreznetaciju Rumunije pogotovo ova prva.Sada su tu na golu mlade snage Denisa Dedu iz Siofoka i Dumanska iz Craiovie.Od igračica vrijedna pomena tu su još Buceschi,Geiger,Szucs no ova reprezentacija koja je dosta podmlađena dolaskom Martina će puno ovisiti o Neagu te bi ona trebala igrati vanzemaljski ili dobiti pomoć saigračica da bi ušle u finale. Nažalost, ja ih tamo ne vidim barem ne ovo prvenstvo,ali grupu ovu bi morale proći.
Španija – One su ove godine spoj iskusnih reprezentacija sa dužim stažom u repki i nekim novim igračicama koje su odigrale jako malo mečeva u reprezentaciji. Nositeljice igre Španije nekoliko godina unazad su i dalje tu, tipa Carmen Martin,Barbosa,Pena,Chavez i Navarro. No, za ovo prvenstvo nema bitne Mangue i Aguilar koje su takođe sa ovima gore bile jako bitne u oba smjera španske reprezentacije. Njihova igra godinama unazad je čvrsta odbrana sa dobrim vratarama na golu i pokušaj davanja sto lakših golova iz kontri i polukontri. Posljednjih godina ova reprezentacija nema nekih rezultata, kiksale su i na svjetskom i na europskom prvenstvu dok su na Olimpijskim igrama uzele 6. mjesto. Po meni ce proći grupu pa ćemo vidjeti kako ce i sta dalje.

Slovenija – Reprezentacija koja baš dugo nije igrala na svjetskom prvenstvu, ja mislim čak od 2005. da nemaju nastup na SP-u. Za ovo prvenstvo su imale dosta problema sa povredama pa tako necemo vidjeti Barbaru Lazovic,Tamaru Mavsar,Misu Marincek. Tri jako bitne mozda uz Anu Gros i Neli Irman najbitnije igračice ove slovenske reprezentacije. Mnogo se očekuje od Gros koja zadnje 2 godine igra na svjetskom nivou i zabija strašne golove i ona bi trebala biti lider ove reprezentacije. Slovenija sa Bergarom je na sve načine tražila dozvolu da Omoregi bugarkinja dobije pravo nastupa za Sloveniju, ali to se sada nije desilo. Da je Slovenija kompletna, mislim da bi prošla grupu, a ovako mislim da ćemo vidjeti borbu do samog kraja recimo sa Angolom.

Angola – Angola je godinama unazad iznenadila nekim partijama na OI I SP. Ove godine ce po nekom mom mišljenju teško to jer su ostali bez dvije bitne igračice – vratarku Teresu Almeidu i ponajbolju igračicu i šuterku Nataliu Bernardo. Vratarka se povrijedila tako da je Angola u pripremama izgledala dosta loše u odbrani, sa samo jednom vratarkom i mislim da na ovom prvenstvu neće biti hit kao sto su to bile prethodnih par nastupa na OI I SP. Jednostavno bez te gore dvije ova Angola nije ista kao prethodni godina.
Paragvaj – Ovdje se najmanje i treba pričati jer po meni Paragvaj ce ovdje završiti na posljednjem mjestu bez ikakve šanse za pobjedom. Ovo im je 3. svjetsko, prethodna dva su zavrsile na 23 i 21 mjestu a ove godine spadaju u red najlošijih reprezentacija na prvenstvu.Po meni i njima je ovo izenanđenje sto su na SP, uzele su 3 mjesto na Panameričkim igrama gdje su u borbi za 3. mjesto iznenađujuce pobjedili Urugvaj. Njihov nivo igre je po meni amaterski, ne mogu one zaprijetiti nijednoj od ovih gore reprezentacija u grupi i po meni bi bilo sve osim svih poraza Paragvaja u grupi veliko izenanđenje. Igrački kadar neću spominjati jer nije ni bitan toliko jer vjerovatno niko nikad nije čuo za te klubove i te igračice.

Zahvaljujemo članu sajta t1x2.net Neagu na tekstu!

Najava za Svetsko 2017. (rukomet žene) Grupa B

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje