četvrtak, 02. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najava teniskog turnira u Barseloni

Velika većina igrača koja je igrala u Monte Karlu seli se u Barselonu. Turnir u Barseloni svoje prvo izdanje imao je davne 1953. godine i ovo je jasan pokazatelj kakvu tradiciju i status ima ovaj turnir kod igrača. Ovo je najveći teniski turnir u Španiji odmah nakon mastersa u Madridu, a poznat je kao turnir koji se igra na najsporijoj šljaci na svetu.
Veliki šampioni su igrali na ovom turniru, a titule su osvajali igrači poput Roja Emersona, Manuela Santane, Bjerna Borga, Ivana Lendla, Tomasa Mustera, Alberta Koste, Rafaela Nadala i još mnogi.

Apsolutni vladar ovog turnira je prvi igrač sveta Rafael Nadal koji je ovaj turnir osvojio čak 10 puta, i s obzirom na prikazane igre u Monte Karlu ne vidimo ko i šta može da ga spreči da osvoji svoj 11. trofej u Barseloni.

Pored Nadala najzvučnija imena koja će igrati u Barseloni su:
Grigor Dimitrov kao drugi nosilac, Novak Đoković (dobio specijalnu pozivnicu), Dominik Tim, Kei Nišikori, Pablo Kuevas, Fernando Verdasko, Roberto Bautista Agut i još mnogi.

Kao što se da videti vrlo jak turnir i slobodno se može reići u rangu sa mastersom u Monte Karlu barem po imenima.

Titulu brani Španac Rafael Nadal koji je prošle sezone u finalu bio bolji od Dominika Tima, i apsolutno ne bi bilo iznenađenje kada bi se njih dvojica opet susreli u samoj završnici turnira.

Od igrača koji brane velike bodove skrećemo pažnju na:

1) Albert Ramos Vinolas brani četvrtfinale u Barseloni. Pošto je ovo turnir iz kategorije 500 četvrtfinale je solidan uspeh. Ramos je prethodne nedelje branio finale mastersa u Monte Karlu i nije oduševio, tako da bez obzira što ima „imperativ“ dobrog rezultata mi bismo ga izbegli, ali nije na odmet znati za šta se on bori.

2) Juiči Sugita takođe brani četvrtfinale. Iako je u veoma lošoj seriji poraza mišljnja smo da je vreme da proigra. Nisu njegove igre toliko loše koliko on ima nekih tehničkih problema u svojoj igri. Ovde servis nije nikakva prednost tako da bi on mogao barem da ponovi isti uspeh.

Igrač koji godinama unazad igra dobro u Barseloni jeste Japanac Kei Nišikori. On prošle sezone nije igrao zbog povrede, ali 2016. godine je igrao finale, a 2015. godine je bio šampion turnira. Imao je vrlo težak turnir u Monte Karlu gde je stigao do finala pa je bolje sačekati njegov prvi meč i videti njegov govor tela.

Turnir u Barseloni igra se za nagradni fond od 2 794 220 eura.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje