petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najave za ATP turnire u Hjustonu i Marakešu

Nakon Dejvis kupa muškarci se vraćaju na teren, a sezona šljake je uveliko počela. Ove nedelje igraju se dva muška turnira u Hjustonu i Marakešu. Evo i kratkih najava za svaki turnir.

ATP Hjuston:

Amerika uglavno organizuje turnire ne betonu, jer se na toj podlozi njihovi igrači najbolje snalaze. No, ovaj turnir u Hjustonu i onaj u Čarlstonu imaju lepu tradiciju i uglavnom su ti turniri jaki. Iako je podloga šljaka ova šljaka spada u one najbrže moguće tako da ćemo na ovom turniru videti najbolje servere sveta koji uglavnom izbegavaju šljaku.

Od najzvučnijih imena u Hjustonu će nastupiti:
Džon Izner kao prvi nosilac, Nik Kirios, Ivo Karlović, Sem Kveri, Džek Šok i još mnogi. Kao što se da videti sve server do servera i jasno je kakav će ovo turnir biti.

Titulu brani Stiv Džonson koji je prošle sezone pobedio Tomaša Belučija. Od igrača koji brane veliki broj poena naveli bismo još Šoka i Eskobeda koji brane polufinale.

Igrač koji već tradicionalno dobro igra u Hjustonu, i na koga treba obratiti pažnju jeste Džek Šok. Naime, Šok je u prethodne tri godine stizao barem do polufinala. 2015. godine je osvojio titulu, naradne godine je izgubio u finalu od Huana Monaka, a prethodne je stigao do polufinala. Ovo ne može biti slučajnost i svakako će on biti na našim tiketima ove nedelje.

Nagradni fond za turnir u Hjustonu iznosi 623 710 dolara.

ATP Marakeš:

Turnir u Marakešu nema ni približnu tradiciju kao turnir u Hjustonu, jer je relativno nov turnir. Ovo će biti njegovo treće izdanje. Kada su uslovi u pitanju oni su potpuno drugačiji od onih u Hjustonu. Uslovi su dosta teži, jer je u Marakešu jako toplo i šljaka je dosta sporija.

Za razliku od Hjustona ovde će se naći igrači koji se odlično snalaze na šljaci. Prvi nosilac će biti Ramos Vinolas, a pored njega tu će biti još Kajl Edmund, Žil Simon, Benoa Per, Rišar Gaske, Paolo Lorenci i još mnogi. Kao što se da videti turnir nema izrazitog favorita i zato će biti zanimljiv.

Titulu brani Borna Ćorić koji je odlučio da preskoči ove sezone Marakeš, tako da će Marakeš u nedelju dobiti novog šampiona.

Od igrača koji brane nešto veći broj poena naveli bismo Filipa Kolšrajbera koji je prošle sezone igrao finale, kao i Jirija Veselog koji je igrao polufinale.

Igrač koji igra jako dobro na ovom turniru pa maltene od svog osnivanja jeste Jiri Veseli. On je u prethodne dve sezone stizao do polufinala i apsolutno ne bi bilo iznenađenje kada bi isti uspeh ponovio i ove sezone.

Nagradni fond za turnir u Marakešu iznosi 561 345 eura.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje