subota, 04. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najave za WTA turnire u Bogoti i Luganu

Kao i muškarci i dame će ove nedelje igrati na dva turnira. Turniri se igraju u Bogoti i Luganu koji je nov turnir. Evo i kratkih najava za ove turnire.

WTA Bogota:

Turnir u Bogoti ima izrazito dugu i veoma lepu tradiciju koja datira još od 1998. godine. Pošto se igra u Kolumbiji to automatski znači da su uslovi nenormalno teški. Igra se na velikoj nadmorskoj visini, vazduh je razređen i to sve utiče na igru igračica. Ovde svakako treba obratiti pažnju na igračice koje su fizički beskrekorno pripremljene.

Od najzvučnijih imena u Bogoti će nastupiti:
Magda Linet, Veronika Cepede, Lara Araburarena, Johana Larson, Alison Risk i još mnoge. Turnir nema izrazitog favorita pa će zbog toga biti izuzetno zanimljiv.

Titulu brani Frančeska Skjavone koja je prošle sezone u finalu pobedila Arabuarenu. Ipak, Skjavone neće igrati ove godine tako da će Bogota dobiti novu šampionku.

Igračice koje brane nešto veći broj poena su Arabuarena koja brani finale i Larson koja je prošle sezone igrala polufinale.

Arabuarena je igračica na koju ćemo svakako obratiti pažnju ove nedelje, jer igra dobro ovde u Bogoti. Ona je 2016. godine igrala polufinale, a prošle sezone je izgubila u finalu. Izgleda da joj teški uslovi u Bogoti paši pa ćemo je sigurno igrati na nekom od tiketa.

Nagradni fond za turnir u Bogoti iznosi 250 000 dolara.

WTA Lugano:

Turnir u Luganu imaće svoje premijerno izdanje. I s obzirom da je ovo prvo izdanje turnira mora se priznati da su privukli neka respektabilna imena.

Od najzvučnijih imena na turniru će nastupiti:
Kristina Mladenović kao prva nositeljka, Elis Mertens, Aliz Korne, Svetlana Kuznjecova, Laura Zigemund i još mnoge.
Kao što se da videti ovaj turnir je možda i jači od onog u Bogoti i zato treba čestitati organizatorima turnira što su privukli ovako jaka imena.

Kada su uslovi u pitanju šljaka bi trebalo biti nešto brža nego inače, jer su u blizini Alpi pa samim tim je dosta hladnije što naravno utiče na uslove.

Pošto je prvo izdanje turnira zaista ne znamo ko bi mogao do samog kraja, ali po imenima Zigemund bi mogla da ode daleko kao i Svetlana Kuznjecova.

Nagradni fond turnira u Luganu iznosi 250 000 dolara.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje