petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji krug u istoriji Vinjalesa za pol poziciju u Asenu

Vozač Jamahe Maverik Vinjales osvojio je pol poziciju pred trku za Veliku nagradu Holandije u Asenu. Vinjales je do pol pozicije došao nakon što je odvezao najbrži krug u vremenu od 1:31.814, što je ujedno i najbrži krug u istoriji ove trke. U prvom startnom redu naćiće se Vinjalesov timski kolega Fabio Kvartararo i Frančesko Banjaja iz Dukatija.

Od samog starta kvalifikacija moglo se videti da će se glavna borba voditi između Vinjalesa i Kvartarara. Vinjales je dominirao na svim treninzima i tu formu je preneo u kvalifikacije.

U prvom delu kvalifikacije Kvartararo je prvi stigao do najboljeg vremena i dugo ga držao, ali onda je na scenu stupio Vinjales sa neverovatnim krugom koji mu je doneo pol poziciju.

Frančesko Banjaja može biti prezadovoljan trećim mestom, jer je morao da vozi i Q1 deo kvalifikacija. Četvrto mesto zauzeo je Takaaki Nakagami iz LCR Honde, peti je bio Žoan Zarko (Pramak Dukati), dok je šesti bio Migel Oliveira (KTM). Prvih deset su kompletirali Aleks Rins (Suzuki), Džek Miler (Dukati) i Aleš Espargaro (Aprilija).

U četvrtom startnom redu biće Žoan Mir (Suzuki), Pos Espargaro (Repsol Honda) i Valentino Rosi (Petronas Jamaha).

Trka za Veliku nagradu Holandije je na programu u nedelju od 14:00.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje