petak, 03. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji odmerili snage u Subotici: Petkov i Šurjan šampioni!

Memorijalni turnir Vilim Harangozo, 44. po redu, održao se ovog vikenda u Subotici. Najuspešniji kod muškaraca je trener/igrač zrenjaninskog Banata, Marko Petkov, dok je Sabina Šurjan bila neprikosnovena kod seniorki.

Polufinalni okršaji u ženskoj konkurenciji (foto: S. Stojanov)

Pored sjajnih izdanja Petkova i Šurjanove, takmičenje će definitivno biti upamćeno i po kvalitetu učesnika, uživo prenosu na Javnom servisu Srbije, kao i nezapamćenom nagradnom fondu od čak pola miliona dinara. To je ovaj turnir izdvojilo od svih ostalih u našoj zemlji i svi se nadaju da će domaći turniri ubuduće održati ovako visok standard.

Kada su rezultati u pitanju, igrači aktuelnih šampiona domaćeg prvenstva, Banata i Novog Sada, odneli su većinu odličja.

Majstorović zaustavio Karakaševića!

Muški deo bio je posebno kvalitetan jer je posle dugo godina naš najbolji igrač Aleksandar Karakašević uzeo učešće na domaćem turniru. Ipak, na iznenađenje mnogih, zaustavljen je u četvrtfinalu od strane Ilije Majstorovića, igrača Banata koji je zablistao u susretu sa našim proslavljenim reprezentativcem.

Karakašević je čak imao prednost od 3:0 u setovima, ali je od tog momenta Majstorović preuzeo inicijativu i preokrenuo za najvredniju pobedu u karijeri.

foto: stss.rs

Titula je otišla u ruke Marka Petkova, igrača Banata koji od ove sezone ima i ulogu trenera u toj ekipi. Srebrna medalja pripala je još jednom igraču zrenjaninskog kluba, Marku Popoviću, dok su na deobi trećeg mesta završili Ilija Majstorović i Dimitrije Levajac.

Novosađanke najuspešnije

Žensku konkurenciju obeležile su igračice Novog Sada kojima su pripale tri od četiri medalje. Najsjajnije odličje odnela je Sabina Šurjan koja je u finalu sa 4:1 nadigrala saigračicu Anetu Maksuti. Bronza je pripala Tijani Jokić, takođe članici Novog Sada, a isti učinak imala je i Reka Bezeg iz novosadske Panonije.


Izvor: Stoni tenis

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje