subota, 27. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji sa NBA Drafta 2016. – Brandon Ingram

Rubrika posvećena reptroperspektivi dosadašnjih učinaka rookie-a (novajlija) u NBA ligi, draftovanih (biranih) 2016. godine, kao i onih koji su se ove sezone odlučili da nastupaju u NBA ligi. Svake subote osvrnućemo se na učinke najboljih novajlija, a članke ćemo objavljivati do starta Plejofa 15. aprila.


Brandon Ingram igra na pozicji krila, a izabran je kao 2. pik na Draftu 2016. godine od strane L.A. Lakersa, i može se reći da je jedan od svetlijih tačaka očajne sezone tima iz Holivuda koji je zabeležio svega 21 pobedu uz 54 poraza.

Brandon je rođen 2. septembra 1997. u Severnoj Karolini, a prve košarkaške korake učio je od svog oca koji je bio prijatelj i bivšeg NBA igrača – Jerry Stackhousea. U mestu gde je Ingram rođen vlada velika stopa kriminala, ali uspeo je da se usresredi na narandžastu loptu sa kojom je prilično dobar.

Na koledžu Duke proveo je jednu godinu gde je u sezoni beležio 17,3 poena, 6,8 skokova i 2 asistencije po meču. Na završnom turniru imao je još bolje brojke, međutim njegova ekipa je poražena u Sweet 16.

Kada je došao u NBA ligu, javnosti je predstavljen kao novi Kevin Durant zbog raspona ruka i žgoljavosti (2.06m visok, 86kg težak), ali i zbog talenta koji definitivno poseduje.

Ingramove brojke su porasle zajedno sa minutažom kada je trener Walton odlučio da sve manje koristi Loul Denga. Brandon je najbolju poentersku partiju zabeležio protiv San Antonio Spursa kada je imao 22 poena. Poslednjih 10 utakmica je konstantno dvocifren, a jedno vreme se ekspreimentisalo sa njim na poziciji plejmejkera.

Ingram trenutno ima proseke – 9 poena, 2 asistencije i 4 skoka. Pogledajte kompilaciju najboljih poteze iz tekuće sezone.

https://youtu.be/pTSrzOdPQT0?t=6s


Za prethodne tesktove iz rubrike Najbolji sa Drafta16, kliknite ovde https://www.sportskenovosti.net/tag/najbolji-sa-drafta16/ 


Rubrika najbolji sa NBA Drafta 2016. izlazi 1x nedeljno – subotom. Ukoliko imate sugestije i predloge, napišite u komentaru ispod. Zapratite nas i na našoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje