petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji sa NBA Drafta 2016. – Buddy Hield

Rubrika posvećena reptroperspektivi dosadašnjih učinaka rookie-a (novajlija) u NBA ligi, draftovanih (biranih) 2016. godine, kao i onih koji su se ove sezone odlučili da nastupaju u NBA ligi. Svake subote osvrnućemo se na učinke najboljih novajlija, a članke ćemo objavljivati do starta Pljeofa 15. aprila.


Buddy Hield je bek šuter izabran kao 6. pik na Draftu 2016. godine od strane New Orleans Pelicansa, ali je u ovonedeljnom trejdu zaigrao za ekipu Sacramento Kingsa. Dvadesetrogodišnji igrač potiče sa Bahama, za čiju selekciju je nastupao 2014. godine na FIBA Centrobasket turniru gde je beležio 19,8 poena (najbolji poenter na turniru).

Igrajući za univerzitet Oklahoma na svojoj 4. godini beležio je prosečno 25 poena uz odličan procenat šuta za 3 poena (iz igre šutirao 50%, dok je za 3pt pogađao 45% – taj procenat šuta u NBA trenutno ima jedan od najboljih trojkaša u poslednjih 10 godina – Kyle Korver). Za svoj učinak nagrađen je nagradama Oscar Robertson i Naismith koledž igrač godine.

Najbolja partija na koledžu kada je protiv Kanzasa postigao 46 poena.

https://www.youtube.com/watch?v=8uK4EwZfZ1s

Od Buddy Hielda se očekuje da bude jedan od nosilaca franšize Kingsa, a da li će uspeti da ispuni očekivanja, ostaje da se vidi. Ove sezone je daleko od toga da je nekoga oduševio igrama u Pelicansima gde je za 20 minuta igre beležio 8,6 poena i 2,9 skokova.

Najbolju partiju je imao 15. decembra protiv Indiane Pacers kada je zabeležio 21 poen uz šut za 3 poena 5 od 8. Od 57 odigranih utakmica, u 22 je bio dvocifren. Dvocifren broj poena je nešto najmanje na šta od njega očekuje Vlade Divac.

https://youtu.be/js7BfuFlAGA?t=19s

Na utakmici Zvezda u usponu odigranoj 17.2. u okviru All-Star vikenda, Hield je za tim Sveta postigao 28 poena.

Za prethodne tesktove iz rubrike Najbolji sa Drafta16, kliknite ovde – Malcolm BrogdonDario Šarić.


Rubrika najbolji sa NBA Drafta 2016. izlazi 1x nedeljno – subotom. Ukoliko imate sugestije i predloge, napišite u komentaru ispod. Zapratite nas i na našoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje