petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji sa NBA Drafta 2016. – Malcolm Brogdon

Rubrika posvećena reptroperspektivi dosadašnjih učinaka rookie-a (novajlija) u NBA ligi, draftovanih (biranih) 2016. godine, kao i onih koji su se ove sezone odlučili da nastupaju u NBA ligi. Svake subote osvrnućemo se na učinke najboljih novajlija, a članke ćemo objavljivati do starta Pljeofa 15. aprila.


Malcolm Brogdon je plejmejker izabran kao 36. pik na Draftu 2016. godine od strane ekipe Milwakuee Bucksa, za tim koji sa uspehom nastupa. Došao je kao relativno iskusan igrač, nastupao za Virginiu Cavaliers (2011-16) kao koledž igrač. Ima 24. godine i u tom starosnom segmentu se razlikuje od drugih američkih igrača koji su stupili u NBA ligu, u vremenu kada postoji trend da mladići sa 18. godina odmah posle srednje škole nastupaju za NBA timove.

U ligu je došao sa titulom najboljeg igrača i najboljeg defanzivca iz konferencije Atlantska obala (Atlantic Coast Conference – ACC) za sezonu 2015-16. Takođe, 2015. godine na Pan-američkim igrama sa reprezentacijom SAD osvojio je bronzanu medalju.

Jason Kidd koji je i sam bio dobar plejmejker, postepeno je uvodio igrača u rotaciju, sa tim da je u startu sezone igrao oko 20 minuta, a kako je vreme odmicalo, dobijao je sve veću šansu. Brogdonovi kvaliteti su najviše došli do izražaja kada je prgavi australijanac Matthew Dellavedova bio odustan zbog povrede. Međutim i sa njim u rotaciji igra dobro, jer predstavlja kombo igrača koji igra na poziciji i 1 i 2.

Malcolm je trenutno najbolji poenter lige među novajlijama sa 9,2 poena po meču. U svom NBA debiju imao je solidan učinak od 8 poena, 6 skokova i 5 asistencija protiv Charlotte Hornetsa. Dan pred Novu godinu zabeležio je svoj prvi tripl-dabl učinak protiv Chicago Bullsa kada je imao 15 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Najbolji poenterski učinak ostvario je 8. januara protiv Washington Wizardsa kada je postigao 22 poena.

Pogledajte video snimak u kojem je Brogdon zabeležio tripl-dabl učinak:


Rubrika najbolji sa NBA Drafta 2016. izlazi 1x nedeljno – subotom. Ukoliko imate sugestije i predloge, napišite u komentaru ispod. Zapratite nas i na našoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje