petak, 26. april 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji sa NBA Drafta 2016. – Marquese Chriss

Rubrika posvećena reptroperspektivi dosadašnjih učinaka rookie-a (novajlija) u NBA ligi, draftovanih (biranih) 2016. godine, kao i onih koji su se ove sezone odlučili da nastupaju u NBA ligi. Svake subote osvrnućemo se na učinke najboljih novajlija, a članke ćemo objavljivati do starta Plejofa 15. aprila.


Marquese Chriss igra na pozicji krilnog centra, a izabran je kao 8. pik na Draftu 2016. godine od strane Sacramento Kingsa, međutim odmah je trejdovan u ekipu Phoenix Sunsa. Murray se za sada odlično pokazao u klasi rookie-a i čini se da je ekipa iz Kolorada uradila dobar posao za budućnost.

Chriss je rođen 2 jula 1997. upravo u Sakramentu u ekipi koja ga je odabrala, ali nije pružila šansu. Igrao je 1 godinu na koledžu Vašington gde je u 34 utakmice beležio 13,7 poena 5,4 skoka i 1,4 blokadu. Na početku je imao problem sa ulaženjem u faulove i na 3 utakmice za redom je izbačen zbog faul limita. Njegova majka mu je angažovala sportskog psihologa i posle toga je naučio da se kloni faulova. Bio je jedan od najboljih novajlija s obzirom da je završio sezonu kao 4 najbolji poenter u istorji, 5 najbolji skakač i najbolji bloker!


Najboljih 10 zakucavanja u sezoni 2016-17


Marquese je odigrao sve utakmice ove sezone u NBA (ukupno 72) i beležio u proseku 8,9 poena 4 skoka i 0,8 blokada.

Najbolju poentersku partiju odigrao je 4 februara kada je zabeležio 27 poena. Najviše blokada imao je protiv Bostona i Sacramenta (po 5 u oba meča). Najviše skokova imao je protiv Bruklina 11.

Najbolji potezi iz sezone 2016-17


Za prethodne tesktove iz rubrike Najbolji sa Drafta16, kliknite ovde https://www.sportskenovosti.net/tag/najbolji-sa-drafta16/ 


Rubrika najbolji sa NBA Drafta 2016. izlazi 1x nedeljno – subotom. Ukoliko imate sugestije i predloge, napišite u komentaru ispod. Zapratite nas i na našoj Facebook stranici – https://www.facebook.com/sportskenovosti.net/.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje