ponedeljak, 06. maj 2024.

t1x2.net

spot_img

Najbolji strelac u istoriji ove južnoameričke reprezentacije pao na doping testu!

33-godišnji napadač Paolo Gerero, inače prvi strelac u istoriji postojanja fudbalske reprezentacije Perua i trenutno član brazilskog Flamenga, pao je na doping testu i time zaradio suspenziju od strane FIFA-e, prenosi pres-služba fudbalskog saveza Perua.

Kako se navodi, nedozvoljene suspstance pronađene su u krvi ovog fudbalera nedugo nakon utakmice sa Argentinom u okviru južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo (0:0), koja je odigrana 5. oktobra.

Nakon zasedanja disciplinskog komiteta donesena je odluka da se Gerero suspenduje na 30 dana iz svih internacionalnih takmičenja pod okriljem ove organizacije, a za to vreme iskusni fudbaler ima pravo na žalbu.

Gerero je za reprezentaciju Perua debitovao u oktobru 2004. godine, a do danas je kao kapiten odigrao ukupno 83 utakmice i pritom postigao 33 gola, zbog čega je postao najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima ove zemlje. On je trenutno član brazilskog Flamenga za koga je ove sezone odigrao 27 utakmica i pritom postigao 8 golova i 5 asistencija.

Povezani članci

ODGOVORITE

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Poslednje